két év alatt valósulhat meg

2020.01.22. 11:00

Iparterületi fejlesztésre nyert pályázati támogatást a zirci önkormányzat

Sajtótájékoztatón jelentette be Ottó Péter polgármester az önkormányzat elnyert pályázati támogatását, mely újabb fejlesztést tesz lehetővé.

Müller Anikó Hanga

A sajtótájékoztatón Ottó Péter, Kovács Zoltán és Hellebrandt Ferenc

Fotó: Müller Anikó Hanga

Az eseményen Kovács Zoltán térségi országgyűlési képviselő elmondta, az ipari területek fejlesztésére a 4,74 milliárd forintos európai uniós keret­összegre a megyéből kilenc település pályázott, Zirc 263,4 millió támogatást kapott.

– A szakképző iskola tanműhelye és a meglévő ipari park mellett, az azokhoz vezető bekötőút, a dudari vasútvonal és a 82-es főút által határolt mintegy 4,5 hektár terület közművesítése valósulhat meg e támogatásból. Az ipartelepen kilenc telephely létesülhet, európai szintű infrastruktúrával. Ez azért is fontos a városnak, mert sok az ingázó, az ipari park vállalkozásai által kínált munkahelyekkel helyben lehet tartani a fiatalokat, de a munkaerőpiac bővülése közvetve megjelenik bevételként az önkormányzatnál, mely újabb fejlesztéseket generálhat – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Ottó Péter elmondta, az önkormányzat 2016-ban vásárolta meg a területet.

– Az elmúlt évek során a terület megközelítését is szolgáló bekötőút kisajátítással önkormányzati tulajdonba került, megteremtettük az út megépítésének lehetőségét is. Kiépítjük az alapközműveket, hogy a terület későbbi igénylői számára új ipari zóna jöhessen létre. A projekttel megnyílik az út az önkormányzat előtt, hogy új, munkahelyteremtő beruházásokhoz szükséges közművesített terület biztosításával segítse a helyi gazdaság fejlődését. A fejlesztés kiemelten fontos számunkra, mert önkormányzatunk a rendszerváltás óta nem rendelkezett a város közelében olyan saját tulajdonú területtel, mely ipartelepítésre alkalmas lett volna, emelte ki a városvezető.

A sajtótájékoztatón Ottó Péter, Kovács Zoltán és Hellebrandt Ferenc
Fotó: Müller Anikó Hanga

Hellebrandt Ferenc alpolgármester ismertette a beruházást, a megvalósítás lépéseit, és a tennivalókat.

– Jelenleg a tanulmányterv van készen, mely pályázatunk kiindulópontja volt. Első lépésként a napokban megjelenik a helyi vállalkozásoknak szóló felhívásunk, mellyel szeretnénk előzetesen felmérni azokat a fejlesztési elképzeléseket, melyek megvalósításának útjában akadályként a megfelelő terület hiánya állt. Kidolgozzuk a telekalakítási koncepciónkat, elkészítjük az engedélyezési, majd a kiviteli tervet, lefolytatjuk a közbeszerzési eljárást és reméljük, jó vállalkozóval, megfelelő áron a projektet határidőre meg tudjuk valósítani – mondta.

A városvezetés tervei szerint a projekt két év alatt valósul meg, a területen elsőként kap helyet a hulladékudvar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában