Ínycsiklandó finomságok

2020.02.27. 11:00

Békéscsabai rendezvény ihlette a kádártai kolbászolást

Hagyományteremtő jelleggel rendeztek kolbásztöltő versenyt a településen.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos

A Közösség Kádártáért Egyesület szervezésében tizennyolc csapat indult a megmérettetésen – mondta el Tósokiné Kovács Aranka, a szervezet elnöke. Hozzátette, évek óta jártak a békéscsabai versenyre, és ez adta számukra az ötletet, hogy Kádártán is létrehozzanak egy hasonló rendezvényt.

A nagy érdeklődés mellett zajló Kádártai kolbászolás elnevezésű versenyt szeretnék a jövőben is folytatni – mondta az elnök. A kolbásznak való húst a szervezők biztosították a csapatoknak, az elkészült ételeket háromtagú zsűri – Gulyás Sándor, Répási Tibor és Vígh László – értékelte. Az első helyen a kádártai Örömforrás Nyugdíjas Klub végzett, megelőzve a Gyulafirátótról érkező Norbijó fantázianevű csapatot, a harmadik a kádártaiak alkotta Life is life formáció lett egy bajor kolbásszal.

Tizennyolc csapat vett részt a versenyen
Fotó: Balogh Ákos

A hagyományteremtő rendezvény fővédnöke Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt. Tósokiné Kovács Aranka elmondta, valamennyi résztvevő csapat egy szál kolbászt adott át a szervezőknek, ami füstre került, és az egyesület március 6-ai nőnapi rendezvényén készítenek belőlük szendvicset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában