Koronavírusos beteget találtak Csopakon

Egy csopaki személy vírustesztje lett pozitív az ANTSZ-től kapott jelzés alapján.

Kovács Erika

Brazíliaváros, 2020. március 23. Védõmaszkot viselõ férfi arca tükrözõdik az üvegen, miközben egy koronavírus-járványról szóló mûsort néz Brazíliavárosban 2020. március 23-án. Brazíliában eddig 1620 fertõzött személyt regisztráltak és 25-en vesztették életüket. MTI/EPA/EFE/Joedson Alves

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Joedson Alves

A koronavírusos beteget ellenőrzés, megfigyelés és karantén veszi körül, és a hatóságok folyamatosan megfigyelik a családot, fogalmazott Ambrus Tibor polgármester csütörtökön. Tudomása szerint a faluban sokan vannak önkéntes karanténban.

Közölte továbbá, folyamatosan, így hétvégén is ellátják a közétkeztetésben résztvevő hetven év feletti lakóikat, és igény szerint gondoskodnak az iskolások, óvodások étkeztetéséről is. Minden időset tájékoztattak arról, hogy aki igényli, beszerzik neki az élelmiszert, gyógyszert és feladják a csekket a postán, csak ne mozduljon ki otthonról.

A hetven év felettieknek már elküldték, a hatvan év felettieknek, és az iskolások, óvodások családtagjainak rövidesen kiosztják a maszkokat, amiket az asszonyok folyamatosan gyártanak. A maszkból kérésre mindenkinek adnak. A nyaraló tulajdonosoknak kiosztották a szemeteszsákokat, mert náluk a szállítási szerződés csak a nyári időszakra szól. Ambrus Tibor azt kérte, hogy mindenki figyeljen arra, hogy az üveget az erre kijelölt gyűjtőbe dobja, és ügyeljenek a komposztálási lehetőségre is.

Felajánlották a képviselők és a bizottsági tagok a tisztelet díjukat, ami havonta több mint egy millió forinttal segíti a járvány helyzettel kapcsolatos többlet teendőket. A polgármester beszélt arról is, hogy fertőtlenítik a közterületeket, egyelőre nem tervezi a strand bezárását, de ott a járvány helyzetre tekintettel felelős magatartást kért.

Köszönettel szólt a polgárőrök segítségéről, a felajánlásokról, így többen hoztak például fertőtlenítőszert, sokan felajánlották a munkájukat, összefogás jellemző a falura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában