Lezárják hétvégére a kirándulóhelyeket Veszprémben

A közterületi tartózkodás szabályait szigorítja hétvégére a veszprémi önkormányzat.

Marton Attila

Fotó: PESTHY MARTON

Miután a húsvéti időszakra vonatkozó, polgármesteri hatáskörben meghozott kijárási korlátozás szigorítása sikeresnek bizonyult, ezért a kormány ismét felhatalmazást adott az önkormányzatoknak, hogy a kormányrendeletben foglaltakhoz képest szigorúbb szabályokat állapítsanak meg április 18-án, szombat 0 órától április 19-én, vasárnap éjfélig.

A lehetőséggel a veszprémi önkormányzat is él. Hétvégén tilos tartózkodni a város népszerű kirándulóhelyein – többek között a Kolostorok és kertekben, a Benedek-hegyen, a Gulya-dombon és a püspöki pihenőhelyen –, a játszótereken, valamint nem lehet használni a kültéri a sporteszközöket, padokat, sportpályákat, tájékoztatott Porga Gyula polgármester. Az önkormányzat figyelmeztető táblát helyez ki a korlátozással érintett helyszínekre.

Szombaton és vasárnap kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni számos veszprémi közterületen, így belvárosi utcákban és tereken vagy a lakótelepi közparkokban. Dohányboltban egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat, és kizárólag a termék átvétele és a vételár kifizetése idejére. Dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátóegységek, és minden üzlethelyiség előtt csak egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehet várakozni.

A hétvégén nyitva tartó üzletek tulajdonosait, üzemeltetőit arra kéri az önkormányzat, lehetőség szerint limitálják az egyidejűleg az üzletben tartózkodók számát az üzlethelyiségben, hogy ne alakuljon ki tömeg, valamint azt javasolják, hogy fertőtlenítsenek gyakran, a dolgozók viseljenek szájmaszkot, kesztyűt.

– Megkérem a lakosságot, hogy továbbra is fegyelmezetten tartsák be a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályokat – fogalmazott a polgármester. Megjegyezte, a rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken hétvégén.

A korlátozással érintett közterületek pontos listája a város honlapján megtalálható.

Akiknek információra van szüksége a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben, a 36/20-279-7922 és a +36/20-271-8221 telefonszámokon keresheti az önkormányzat munkatársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában