jobb munka- és oktatási körülmények

2020.04.06. 21:12

Megújul az ajkai Bródy gimnázium

Ajka Város Önkormányzata az Ajka – Bródy Imre Gimnázium energetikai megújítására a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatást nyert.

Borsos Renáta

Az önkormányzat a Pápai Tankerületi Központtal és az intézmény vezetésével együttműködve átadta a közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlattevő kivitelezőnek a munkaterületet. A közeljövőben megkezdődhet a Bródy Imre Gimnázium energetikai felújítása.

A stratégiai és fejlesztési referens Tóth Gergely közleményében kijelentette, a fejlesztés révén az épület energiaköltségei jelentősen csökkennek, illetve az éves karbantartási költségek mérséklődnek. A korszerűsítés által növekszik az épületbiztonság, valamint az egészségügyi és higiéniás feltételek is javulnak. Az itt dolgozó emberek, a tanulók részére jobb munka- és oktatási körülményeket tudnak biztosítani.

A támogatás pénzügyi forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A nyertes pályázat révén kicserélik a homlokzati nyílászárókat, telepítenek egy 40 kWp teljesítményű napelemes rendszert. Korszerűsítik az épületgépészeti rendszerét, elvégzik projektarányosan az akadálymentesítést és a határoló szerkezetek utólagos szigetelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában