Rendkívüli intézkedéseket hoztak a Csolnoky Ferenc Kórházban

A látogatás szabályaira és a csomagok átadására is rendkívüli intézkedések érvényesek a Csolnoky kórházban.

Marton Attila

20200406 Veszprém Cholnoky Fernc kórház mentőbejáró. emberek ellenőrzése a belépéshez. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az intézmény főbejáratát és portáját már korábban lezárták, a betegek a Károly-templom felől közelíthetik meg a kórházat, ahol panaszuk függvényében döntenek arról, hol kell ellátásra jelentkezniük. A koronavírus-járvány miatt szigorítottak a látogatási tilalom szabályain is.

A tilalom alól felmentés csak a végstádiumú vagy súlyos állapotban lévő fekvőbetegek hozzátartozóinak adható főorvosi vagy ügyeletes orvosi engedéllyel, közölte kérdésünkre a Csolnoky Ferenc Kórház. Hozzátették, a főorvosnak, ügyeletes orvosnak meg kell győződnie arról, hogy a hozzátartozó nem szenved fertőző megbetegedésben, amit a beteg orvosi dokumentációjában is rögzítenek.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A járvány miatt a betegcsomagok átadására is egyre szigorodó szabályokat léptettek életbe.

A legfrissebb, hétfőtől érvényes előírás szerint kizárólag hétfőn, szerdán és szombaton 10 és 12 óra között biztosítja az intézmény a csomagok átadását: a hozzátartozóknak a műveseállomásnál lévő konténerépületben kell leadniuk a csomagot, amit az intézmény munkatársa juttat el a páciensnek.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kórház azt kéri, kis vagy közepes méretű táskában, szatyorban vigyék a hozzátartozók a szükséges cikkeket, így tisztálkodási eszközt, tartós élelmiszert, ruhát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában