A helyi tanműhelyben tanulnak, vizsgáznak az ajkai diákok

Logisztikus technikusok adtak számot az Ajkai Szakképző Iskola Bánki Donát intézményegysége diákjaiként az elmúlt öt tanévben megszerzett tudásukról a tanműhelyben.

Tisler Anna

A logisztikus technikusok vizsgája a tanműhelyben

Fotó: Tisler Anna

Csizmazia Csaba intézményegység-vezetőtől megtudtuk, minden, az iskolában oktatott szakmacsoport diákjai a helyi tanműhelyben sajátíthatják el a szakmát. A 9. évfolyamon a tanműhelyben történik a képzés és a szintvizsga. A tanműhelyek jól felszereltek. Most, május végén már a technikusok vizsgái zajlanak. A műszaki informatikusok május 21-én adtak számot a tudásukról.

A pénzügyi és számviteli ügyintézők 26-án, a gépgyártás-technológiai technikusok 28-án teszik le vizsgájukat. Az intézményegység-vezetőtől megtudtuk, egyetlen diák sem halasztotta el a vizsgáit a járványveszély miatt.

A logisztikus technikusok vizsgája a tanműhelyben
Fotó: Tisler Anna

A 12. évfolyamok írásbeli érettségi dolgozatait folyamatosan javítják. Akinek ez sikeres volt, nem kell szóbeli vizsgát tennie. Azok szóbeliznek, akik írásbeli dolgozatának eredménye nem érte el a 25 százalékot, de 13 százalékosnál jobb lett. Elenyésző azok száma, akiknek szóban javítaniuk kell. A testnevelés érettségi vizsgára jelentkező három diák a járványveszély miatt gyakorlatban nem adhat számot tudásáról, ők szóban vizsgáznak sportelméletből és sporttörténetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában