A járvány elleni védekezés időszakában sem állt meg az élet Gannán

Pályázati forrásból beruházásokat végeztek, rendezték a közterületeket, virágosítottak és maszkokat varrtak Gannán az elmúlt időszakban – tájékoztatott Nagy Ottó, a település polgármestere.

Polgár Bettina

befejeződött a gannai temetőkerítés utcafronti részének újjáépítése (balra), melyet a Magyar Falu Program keretében végeztek el

Forrás: gannai önkormányzat

Nagy Ottó kiemelte, a kistelepüléseket is komolyan érintette a járványveszély miatt kialakult helyzet, tartós munkanélküli azonban szerencsére nincs a faluban. – A koronavírus miatti veszélyhelyzetben lezártuk a játszóteret, a focipályát, a kultúrházat, nem tartott találkozót a nyugdíjasklub, az asszonykórus elhalasztotta a próbákat, a könyvárban pedig nem szervezett összejöveteleket a nőegylet – sorolta a bevezetett óvintézkedéseket a Naplónak nyilatkozva a polgármester.

Nagy Ottó polgármester Fotó: Polgár Bettina/Napló

Mint mondta, csaknem két hónap kihagyás után, május 10-én tartottak újra szentmisét a gannai templomban, 65 év alattiak részvételével, maszkban, ügyelve a kétméteres védőtávolság megtartásra. – A feleségem minden gannai lakosnak készített maszkot – tette hozzá Nagy Ottó.

A polgármester megjegyezte, a járványhelyzet miatt azonban nem állt meg az élet, időközben befejeződött a temetőkerítés utcafronti részének újjáépítése, melyet a Magyar Falu Program keretében végeztek el. Továbbá folyamatban van a kultúrház vizesblokkjának teljes körű megújítása, illetve egy új épületrész kialakítása, amely raktárként funkcionál majd. Emellett a falu szeretne pályázatot benyújtani a plébánia megújítására is. A település vezetője hozzáfűzte, jelenleg a fűnyírás ad még feladatot, ám mivel nagyon sokan otthon tartózkodtak az elmúlt időszakban, így bőven akadt segítség a közterületek rendezéséhez.

Befejeződött a gannai temetőkerítés utcafronti részének újjáépítése, melyet a Magyar Falu Program keretében végeztek el Fotó: gannai önkormányzat

Nagy Ottó rámutatott, az önkormányzati hivatal működik Gannán, viszont előzetes bejelentkezésre van szükség, illetve amikor csak lehet, az online és a telefonos ügyintézést helyezik előtérbe. Ganna polgármestere lapunknak kifejtette, idén nem tartják meg a gyereknapot, a falunapot, valamint a koszorúzásokat, és a település hét vendégházában sem szállt meg mostanában senki.

A továbbiakra nézve azonban bizakodóak, és minden este nyolc óra után tapsolnak az egészségügyi dolgozókért, továbbá mindenkiért, akit hátrányosan érint a járványhelyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában