kutyafuttató is lesz

2020.05.25. 11:00

Fitneszpark és munkacsarnok is épül Sümegen

A Zöldváros projekt keretében megújul a tanuszoda környékének területe, a régi strand alsó részének környéke. Hamarosan elkezdődhet a kézilabda-munkacsarnok építése is.

Tóth B. Zsuzsa

A régi malom és a tanuszoda környéke életre kel, ha elkészül a szabadidőpark és a kézilabda-munkacsarnok

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A helyszínen parkosítanak, játékpark, kültéri fitneszpark, profi borítású futópálya, vendéglátóhely, helyi termékek boltja készül. A projekt a közbeszerzésnél tart, optimális esetben év végére elkészülhet minden, és késő ősszel átadhatják a szabadidőparkot.

A területen speciális játékok várják majd a gyerekeket egy, a klasszikusnál izgalmasabb játszótéren. Kutyafuttató is helyet kap, kutyaiskolának alakítanak ki területet. Így a régi malom alatti terület szép és hasznosított lesz. A tan­uszoda közelében hamarosan kézilabda-munkacsarnok is épül. A közbeszerzés lezárult, amint a kormánydöntés megszületik erre vonatkozólag, indulhat a kivitelezés.

A régi malom és a tanuszoda környéke életre kel, ha elkészül a szabadidőpark és a kézilabda-munkacsarnok
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Mindössze néhány ilyen csarnok épül egyszerre hazánkban, de Végh László polgármester bízik benne, hogy ha a nyáron elkezdődik a beruházás, akkor 2021 szeptemberére otthonra lelhet a sümegi kézilabda- és röplabdaszakosztály. A csarnokban 300 fős lelátót is kialakítanak, így a városban lesz egy olyan hely, amelyet nemcsak sport céljára, hanem rendezvényekre is tudnak majd használni.

Amint arról korábban már írtunk, a csarnok a tanuszoda stílusához hasonló kivitelben készül a szükséges műszaki és mellékhelyiségekkel. NB I.-es röplabdamérkőzések tartására is alkalmas lesz, sőt, az sem kizárt, hogy a tervezettnél magasabbra építik, hogy akár nemzetközi mérkőzéseknek is helyet adhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában