Jubiláló házaspár újította meg fogadalmát a pápai szabadtéri szentmisén

A Szent Benedek-plébánia vasárnapi, az udvaron a járványügyi korlátozások betartásával megtartott szentmiséjén áldozócsütörtökről, más néven Urunk mennybemenetelének ünnepéről emlékeztek meg.

Laskovics Márió

Szijártó László plébános elmondta, Jézus Krisztus a feltámadását követő negyven napban többször megjelent a tanítványoknak, és megígérte a Szentlélek eljöttét, mielőtt égbe emelkedett. Mivel hazánkban a húsvét utáni negyvenedik nap nem munkaszüneti nap, ezért a rá következő vasárnap ünneplik az áldozócsütörtököt.

A szentmisén már részt vehettek a 65 év alattiak is. Szép számban voltak jelen hívek, tette hozzá a plébános, aki a szentmise keretében megáldott egy jubiláló házaspárt. Az ajka-bakonygyepesi Glózer László és neje – ők gondozzák a kolontári szentkutat, ahova évente sok pápai is elzarándokol – ötvenedik házassági évfordulója alkalmából újította meg házastársi fogadalmát.

Az ajka-bakonygyepesi Glózer László és neje ötvenedik házassági évfordulója alkalmából újította meg házastársi fogadalmát
Forrás: Szent Benedek-plébánia

Szijátó László atya megjegyezte, a húsvéti időszak felétől június közepéig szombat esténként végigjárják a Fény útját a plébánia udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában