Kerékpárút és zebrák

2020.06.05. 07:00

A biztonságosabb közlekedést szolgálja a zirci fejlesztés

Május végén megkezdődött az Alkotmány utca közlekedésbiztonsági célú átalakítása. A városközpont forgalmi rendje megváltozott a fejlesztés idejére.

Kelemen Gábor

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester (balról jobbra) közös bejárást tartott az Alkotmány utcában

Fotó: Kelemen Gábor

Zirc önkormányzata 497,5 millió forintos támogatást nyert el a Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen című komplex közlekedésfejlesztési projektjére. Ennek legnagyobb eleme a meglévő kerékpárút és Kardosrét városrész között épülő kerékpárút, melynek kivitelezésére a szerződéskötés már megtörtént, és várhatóan június második hetében adják át munkaterületet.

A projekt másik jelentős lakossági igényt kielégítő része egy közlekedésbiztonsági fejlesztés, amelynek a napokban kezdődött el a kivitelezése: a jelentősen megnövekedett gépjárműforgalom miatti gyakori torlódások meg fognak szűnni azáltal, hogy az Alkotmány utca és a 82-es főút kereszteződésében különálló, jobbra és balra kanyarodó sávokat alakítanak ki. Továbbá elvégzik az Alkotmány utca csapadékvíz-elvezető rendszerének korszerűsítését, parkolót építenek, autóbuszöblöt alakítanak ki, illetve kiépítenek két gyalogátkelőhelyet.

A nagyszabású infrastrukturális fejlesztési munkálatok következtében forgalmirend-változások történtek a városban. Az Alkotmány utca felső szakasza egyirányúvá vált, a kivitelezés üteme szerint pedig szakaszosan egy forgalmi sávra szűkül. Az Erdőkalja lakótelepről, valamint az Alkotmány utca irányából a városközpont, illetve Győr és Veszprém felé a járművel való közlekedés a szintén egyirányúsított Zrínyi utcán keresztül a Deák Ferenc utca, valamint egyéb irányokban lehetséges. Minderről térképes tájékoztatást adott ki a helyi lakosság számára a zirci önkormányzat, továbbá természetesen közlekedési táblák kihelyezésével is segítik az eligazodást a környéken.

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester (balról jobbra) közös bejárást tartott az Alkotmány utcában Fotó: Kelemen Gábor

Az építkezéssel kapcsolatos munkálatok előreláthatólag őszig fognak tartani. Ottó Péter, Zirc polgármester legutóbbi közleményében a közlekedők türelmét, megértését és támogató hozzáállását kéri a kivitelezés idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában