szakvéleményt kértek a kivágásukhoz

2020.08.07. 16:00

Pótolják a fákat az Egry úti óvoda udvarán

Életveszélyesnek nyilvánított fákat vágtak ki az Egry úti óvoda udvaráról az elmúlt napokban.

Marton Attila

20200803 Veszprém, Egry úti óvoda. A befejező munkálatokat végzik az új óvodán. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Olvasóink jelezték, hogy az óvoda területéről múlt hét csütörtök óta több nagy méretű platánt is kivágtak. Ezzel kapcsolatban kerestük a kivitelezőt, ahonnan az építtetőhöz irányítottak minket.

A kivágások a kivitelező kezdeményezésére és időzítése alapján mentek végbe, előzetes egyeztetés és szakértői vélemények alapján. A kivitelező a fák kivágásához megrendelői megerősítést kért, ezért az önkormányzat külső szakértőket vont be.

A szakvélemények életveszélyesnek minősítették a növényeket, amelyek kivágását a szakértők elkerülhetetlennek tartották, közölte kérdésünkre a veszprémi önkormányzat.

Hozzátették, a kivágott platánok kétszeresét, tizenkét fát ültetnek el a jövőben. Az elültetni tervezett túlkoros – vagyis többéves, többször átültetett, 15-20 centiméter körméretű – lombos fák az óvodai környezetbe illenek majd.

Borítófotónkon az újjáépült Egry úti óvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában