a rongáló rendőrkézen

2020.09.11. 16:30

Helyreállították a veszprémi porcelánfát

Ismét eredeti formájában látható a belvárosi körforgalomban lévő herendi porcelánfa.

Marton Attila

Megrongálták a herendi porcelánszobrot Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, augusztus 12-én hajnalban rongálták meg az alkotást, a tettest még aznap délután elfogták.

Egy hónap után ismét eredeti formájában látható a herendi életfa
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Valamennyi megrongált elemet cserélni kellett, de a hét elejétől újra az eredeti megjelenésében látható az életfa, mondta el kérdésünkre Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, az alkotás helyreállításához szükséges fehér porcelán rendelkezésükre állt, az elmúlt hetekben a festési munkálatokat végezték el, majd a napokban a helyükre kerültek az új elemek. A helyreállítás hárommillió forintba került a társaságnak. A vezérigazgató köszönetét fejezte ki a közvéleménynek a műalkotás kapcsán érkező pozitív visszajelzések miatt, és úgy vélte, a veszprémiek és a városba látogatók ezután még nagyobb szeretettel fogják szemlélni a porcelánfát.

A közel három és fél méter magas alkotás – amelyet Meixner Etelka tervezett – tavaly júniusban került a helyére a Brusznyai Árpád – Mártírok útja – Mindszenty József utca kereszteződésébe. Az alkotás a Herendi Porcelánmanufaktúra tulajdona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában