Koronavírusos volt egy orvoslátogató, felvételi zárlatot rendeltek el a pápai kórház két osztályán

Járványügyi okokból péntektől felvételi tilalom van a Gróf Esterházy Kórház szülészet-nőgyógyászati és belgyógyászati osztályán, a kapcsolódó szakrendelések munkáját is fel kellett függeszteni – adta hírül Töreki-Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay.com

Töreki-Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója lapunkhoz eljuttatott közleményében kifejtette, augusztus 24-én egy orvoslátogató érkezett a Gróf Esterházy Kórházba, aki a belgyógyászati osztályon végiglátogatta az orvosokat, a belgyógyászati szakrendelésen és a kardiológián is megjelent. Mint mondta, később, augusztus 28-án az orvoslátogatóról kiderült, hogy Covid-pozitív, ez az információ azonban csak szeptember 1-jén délután jutott el a pápai kórházba.

A főigazgató másnap reggel elrendelte az orvoslátogatóval kapcsolatba került személyek mintavételét, egy orvos, illetve két asszisztens tesztje pedig pozitív eredményt hozott. Nemcsak az egészségügyi dolgozók szűrését végezték el, hanem a szülészeti osztályon a betegek, kismamák szűrését is, és egy további egészségügyi dolgozó, illetve három kórházi beteg tesztje ugyancsak pozitív lett, utóbbiak fertőzöttsége azonban nagy valószínűséggel nem hozható kapcsolatba az orvoslátogatóval.

Szeptember 4-én, pénteken reggeltől felvételi tilalom lépett érvénybe a Gróf Esterházy Kórház szülészet-nőgyógyászati és belgyógyászati osztályán, valamint a kapcsolódó szakrendelések munkáját is fel kellett függeszteni, illetve mindkét osztály esetében látogatási tilalom lépett érvénybe. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a felvételi tilalom elrendelésével párhuzamosan a járóbetegek ellátására az ajkai Magyar Imre Kórházat, a fekvőbetegek ellátására pedig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat jelölte ki.

A felvételi zárlat az utolsó pozitív mintától számított két hétig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában