Baba rózsakert

2020.09.16. 07:00

Tizenhat baba született egy év alatt Nyirádon

A Baba rózsakertben második alkalommal helyezték el az utóbbi egy évben született gyermekek névtábláit a falunap alkalmával. Az eseményre szinte minden érintett család megérkezett a babakert céljára korábban kialakított rózsakertbe, ahol idén babazászlót is avattak.

Tóth B. Zsuzsa

– A tavalyi falunap óta 16 kisgyermek született a községben, ez is azt bizonyítja, hogy a családok jól érzik itt magukat. Ma már bölcsőde is rendelkezésükre áll, Nyirád felkészült arra, hogy kényeztesse a családokat. A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) által életre hívott hagyomány jó alkalmat ad a köszöntésre – mondta Nagy Gábor, Nyirád polgármestere.

Antal Zoltánné, a klub elnöke arról beszélt, hogy második alkalommal fejezhetik ki a Baba rózsakertbe ültetett rózsatővel és a mellé helyezett kis névtáblával, hogy Nyirád lakossága 16 kis csemetével gyarapodott.

– A közösség is nagy szeretettel fogadja az újszülötteket. Óriási összefogással készülnek a komakosarak, a gesztus feleleveníti a hagyományokat. Ma szeretnénk még nagyobb örömünket kifejezni a babazászló avatásával, a lobogót ezután mindig felhúzzuk, amikor új jövevény érkezik a településre, hogy itt, a falu központjában hirdesse az örömöt – mondta Antal Zoltánné, és átadta a polgármesternek a zászlót. Beszélt továbbá arról is, hogy lassan végéhez közeledik egy olyan nagyszerű lehetőség a faluban, amely a kisgyermekes édesanyáknak segített elsajátítani hasznos ismereteket.

Nagy Zorka névtábláját a rózsakertben az édesanyja helyezte el
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Célunk volt, hogy a munkaerőpiacra visszatéréshez nagyobb esélyt biztosítsunk, az otthonteremtéshez, önellátáshoz pedig az édesanyák sokoldalúságával segítsünk – mondta Antalné. A Ficsak alapítványi tagszervezete arra törekszik, hogy a kisgyermekes családok számára öröm legyen a településen élni. Október elején a Magyar Államkincstárral kötött megállapodás keretében a babakötvény átalakítására vagy új kötésére nyílik lehetőség a Család- és Karrierpontban.

Az ünnepségen a zászlót Nagy Gábor húzta fel a zászlórúdra, majd a szülők elhelyezték gyermekeik névtábláit a rózsatövek mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában