csökkentenék a forgalmat

2020.10.15. 11:00

A környéken lakók érdekében egyirányúsították a Lázár utcát Veszprémben

Egyirányúsították a hét elején a Lázár utcát. A forgalmirend-változtatást továbbiak követhetik a Dózsavárosban.

Marton Attila

A Völgyhíd tér felől már nem lehet behajtani a Lázár utcába

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A változás hétfőn lépett életbe, azóta csak a Táncsics utca felől lehet behajtani a Lázár utcába, a Völgyhíd tér felől nem. A változtatást azt indokolta, hogy a Lázár utcán megnőtt az átmenő forgalom, sokan rövidítettek az utcán keresztül a belváros irányából, mondta érdeklődésünkre Halmay Gábor önkormányzati képviselő, aki lakossági fórumon gyűjtötte össze a környező utcákban élők panaszait.

– Feltett szándékunk, hogy tovább csökkentsük a Dózsaváros kis utcáin áthaladó forgalmat, a jövőben további forgalmirend-változtatásokat vezethetünk be – mondta. Megjegyezte, a Lázár utca egyirányúsítása után is megközelíthető a viadukt felől a Völgyhíd téri parkoló.

A Völgyhíd tér felől már nem lehet behajtani a Lázár utcába Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője felidézte, a Lázár utcát 2018 őszétől a Táncsics utca felé egyirányúvá tették átmenetileg. A mostani változtatás célja, hogy a közlekedők ne használják egérútként az utcát: a legkritikusabb a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején volt a helyzet, de napközben is sokan rövidítettek a Táncsics utca felé erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában