megválasztották az alpolgármestert

2020.10.29. 19:25

Megalakult a balatonszepezdi képviselőtestület

Hegyiné Havasi Valériát választották meg titkos szavazással Balatonszepezd alpolgármesterének a képviselőtestület alakuló ülésén, a Bertha Bulcsu Közösségi Házban csütörtökön, amelyen részt vett Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő.

Kovács Erika

20201029 Balatonszepezd. Alakuló ülést tartottak. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A helyi választási bizottság elnökének tájékoztatója után letette az esküt az alakuló ülésen Bíró Imre polgármester és Hegyiné Havasi Valéria, akit alpolgármesternek választottak meg. Esküt tettek a képviselők is, így Temesvári Zsolt, Inhof Tamás és Varga József. Valamennyien függetlenek, majd mindannyian átvették megbízóleveleiket.

Az ülésen megválasztották a bizottsági tagokat, és megállapították a polgármester, valamint az alpolgármester tiszteletdíját, majd a polgármester előterjesztésére felülvizsgálták a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselőtestület június 29-én feloszlatta magát. Polgármesternek négyen jelöltették magukat, valamennyien függetlenek, a négy egyéni listás képviselői mandátumra pedig összesen tizenhárman pályáztak, akik szintén függetlenként indultak.

-Hiszek a szeretet, az együttműködés, valamint az összefogás erejében. Abban bízom, hogy a jövőben az új képviselőtestület, illetve az új tisztségviselők a település ügyeivel foglalkoznak majd, aminek kedvező hatásait a balatonszepezdiek érzik, a település pedig fejlődik. Ehhez, mint a térség országgyűlési képviselője, minden segítséget megadok, fogalmazott Kontrát Károly államtitkár, képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában