MÁV

2020.11.26. 18:39

Bővítették a menetrendet a Bakonyvasúton

Nyilvános lett a MÁV-Start Zrt 2020. december 13, vasárnaptól érvényes új menetrendje.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség kezdeményezése alapján a MÁV-Start Zrt közreműködésével, és a KTI Észak-nyugat dunántúli Közlekedésszervező Iroda egyetértése alapján a megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium újabb menetrendi bővítéseket hagyott jóvá a Bakonyvasúton – közölte lapunkkal Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.

Ennek megfelelően a győri elővárosi forgalomban az elmúlt évben megkezdett kínálatbővítést újabb követi. Győrből munkanapokon 6:18-kor új vonat indul Bakonyszentlászlóra, mely onnan visszafordulva 8:30 órakor érkezik Győrbe. Így a reggeli órákban Győr irányába, a délutáni órákban pedig Győrből indulva minden órában lesz vonat jelentősen javítva az elővárosi közösségi közlekedés lehetőségét.

A két megyeszékhely közötti kínálat a téli időszakban változatlan marad. A turisztikai szezonban közlekedő népszerű Győr-Zirc vonat, mely eddig március közepétől október 23-ig közlekedett, az új évben az őszi iskolai szünet végéig, 2021-ben november 5-ig jár. Ennek délutáni magas-bakonyi betétjárata, és Győrbe visszainduló vonatpárja Veszprémig meghosszabbodik és onnan indul, így a Veszprémből a Bakonyba kirándulók közvetlenül hazautazhatnak, és az év ezen időszakában Veszprémből Győrbe is eggyel több vonat közlekedik hétvégéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában