A járvány átírta az ajkai Tósokberéndért Egyesület idei terveit

A Tósokberéndért Egyesület életét és terveit is átírta idén a járvány.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai Tósokberéndért Egyesület életét is felforgatta idénajárvány. Elmaradtak a korábbi évek olyan népszerű programjai, mint például a kolbásztöltő fesztivál

Fotó: Györkös József/Napló

A csoport évente akár húsz rendezvényt is szervezett megalakulása óta, most ezek nagy része elmaradt.

Az egyesület által szervezett események között korábban voltak nagyobb volumenű programok, mint a Tósokra és Beréndre utaló Tóberfeszt, a Tóberkenu és a Tóberkóbi.

A téli időszak jellemző programjai közül a traktoros Mikulás, a disznóvágás, a kocsonyák ünnepe és az egyéb, összekovácsolódást célzó rendezvények mellett olyan jelentős munkával szervezett programok is a nevükhöz kötődtek, mint a szemétszedés, a takarítás vagy a rendezvényekhez szükséges kiszolgálósátor építése. A neves évfordulókról ugyancsak megemlékeztek.

Az ajkai Tósokberéndért Egyesület életét is felforgatta idén a járvány. Elmaradtak a korábbi évek olyan népszerű programjai, mint például a kolbásztöltő fesztivál
Fotó: Györkös József/Napló

Idén azonban a városrész életében több nagy jelentőségű programot kellett elhalasztani, mivel a Covid–19 közbeszólt. Sok más mellett a Tósok és Berénd egyesítésének a 70 éves évfordulójára tervezett megemlékezések is elmaradtak, amint gyakorlatilag minden ez évre tervezett esemény. Az esztendő elején ugyan még megszervezhették a szokásos, jó hangulatú disznóvágást, a kóstolót, a kocsonyaünnepet, valamint a közgyűlést szintén meg tudták még tartani. Viszont elmaradt már az évek óta oly népszerű Tóberkóbi, és a gyerekek bánatára a traktoros Mikulás sem járja a településrész utcáit az idén. A karácsonyi ünnepi műsor és a szilveszteri mulatság sem lesz megtartva a közösségi házban. A más szervezetek által ajánlott programoknál ugyancsak lehet számítani az egyesületi tagokra. Jelenleg a Tósokberéndi Közösségi Ház is zárva van.

Az egyesület vezetői és tagjai remélik, hogy az idén elmaradt rendezvényeket 2021-ben megszervezhetik majd. A tagok addig is saját otthonukban, egymástól távol, zárt kapuk mögött folytatnak előkészületeket, bízva a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában