Magyar falu program

2020.12.29. 21:49

Eszközökkel fejleszthetik Devecsert

Nagy összegű eszközbeszerzésre nyert támogatást a település a közelmúltban.

Tóth B. Zsuzsa

A festői szépségű Somló Devecser felől Fotó: DTV

Ferenczi Gábor polgármestertől megtudtuk, a nehéz mindennapokban különösen örömteli hírt kaptak a döntéshozóktól, miszerint a devecseri önkormányzat által a Magyar falu programban ez év júniusában benyújtott, a közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzésre irányuló pályázat kormányzati támogatást kap. A több mint 12,2 millió forintos támogatási összegből számos hasznos eszközt tud vásárolni a város önkormányzata. A gépeket átadják üzemeltetésre a Devecseri Városüzemeltetési Kft-nek – tájékoztatta a Naplót a polgármester.

Az emelőkanállal ellátott Tuschel Trac trió alapgép, a gyomeltávolító adapter, a hótoló- és a seprőgép adapter, valamint a függeszthető sószóró a közterületek, a parkok rendbetételében, tisztán tartásában, továbbá a téli síkosságmentesítés során tesz jó szolgálatot. Egyben pedig kiváltják vagy kiegészítik az egyre inkább hiányzó kézi munkaerőt a folyamatosan bővülő feladatok, valamint a jogos lakossági igények teljesítéséhez – hangsúlyozta Ferenczi Gábor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában