Horváth Szilárd iskolaigazgató: Mindannyiunk érdeke, hogy minél többen kapjanak oltást

Személyes tapasztalatom van a koronavírussal kapcsolatban, hiszen magam is átestem ezen a megbetegedésen, különböző tünetekkel – nyilatkozta a Naplónak Horváth Szilárd, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Juhász-Léhi István

Horváth Szilárd arra bátorít mindenkit, hogy éljen az oltással

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Azért tartom fontosnak az oltás beadását, mert vezetőként és szülőként is látom, tapasztalom, hogy felforgatta mindenkinek az életét, a mindennapjait a vírus – mondta Horváth Szilárd. – Sok esetben nem találkozhatunk például azokkal az idősebb hozzátartozóinkkal, akikkel szeretnénk. Ugyanakkor a járvány második hullámának időszakában csaknem mindenkinek az ismeretségi vagy baráti körében voltak olyanok, akik megfertőződtek, esetleg súlyos állapotba kerültek – jegyezte meg a Deák-iskola igazgatója.

- Ha nem szeretnénk újra átélni azt a szörnyű helyzetet, hogy a koronavírus-járvány miatt sok ismerősünk, barátunk, szerettünk megbetegszik, márpedig úgy gondolom, ezt senki sem szeretné, akkor jelen pillanatban ennek a legbiztosabb elkerülési módja az, ha beoltatjuk magunkat a vírus ellen. Meggyőződésem, hogy ez felelősség is önmagunk és a közösség felé, ahol élünk, a családunk, a munkahelyünk, a barátaink felé is. Másrészt pedig ebből adódóan garancia arra, hogy el tudjuk kerülni a súlyos, ne adj’ Isten visszafordíthatatlan egészségromlást, tragédiát – hangsúlyozta lapunknak az oltásról nyilatkozva Horváth Szilárd.

Horváth Szilárd arra bátorít mindenkit, hogy éljen az oltással Fotó: Penovác Károly/Napló

- Mindenkinek meg kell tennie azt, ami a feladata egy ilyen helyzetben. Többek között szigorúan be kell tartania az óvintézkedéseket, amelyek a koronavírus-járvány terjedését akadályozzák, valamint az is, hogy ha erre van oltóanyag, akkor tegyen annak érdekében, hogy ez az állapot elkerülhető legyen. Éppen ezért bátorítok mindenkit arra, hogy önmaga és a környezete érdekében ezt az oltást adassa be magának, amelynek az elsődleges feltétele a regisztráció. Remélem, hogy ezzel nagyon sokan élnek is a közeljövőben – fogalmazott a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában