Már regisztrált a védőoltásra a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója

A Laczkó Dezső Múzeum igazgatója, Péterváry-Szanyi Brigitta szerint a múzeumi élet lényege a személyes kapcsolattartás a látogatókkal, így szeretné, ha minél hamarabb visszatérhetne az élet a régi kerékvágásba.

Horváth Virág

Péterváry-Szanyi Brigitta múzeum­igazgató Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Akos

Az igazgató nem kapta el a koronavírust, a szigorú szabályozásoknak hála a múzeum dolgozói közül is csupán egy ember esett át a fertőzésen.

– Én már regisztráltam a védőoltásra. Ezeket a védőoltásokat több szakember ellen­őrizte, így bízhatunk a vakcinában. Kicsi az esélye annak, hogy bármilyen negatív következményei lennének az oltásnak. Fontos, hogy minél többen és minél hamarabb beoltassák magukat, hogy ezáltal újra megindulhasson normál keretek között az élet – hangsúlyozta Péterváry-Szanyi Brigitta.

Péterváry-Szanyi Brigitta hozzátette, idős családtagjai a pandémia kezdete óta nagyon körültekintőek, elzárkóztak a világtól, és csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat, így őket is elkerülte a fertőzés. Mint mondta, a Laczkó Dezső Múzeumot is nagyon rosszul érintette az elmúlt év, hiszen az intézmény alapkoncepciója az, hogy a látogatók személyesen tudják megtekinteni a múlt emlékeit, tárgyait, és erre szerveződnek élő rendezvények, tárlatvezetések, mindezt pedig alapjaiban írta át a vírus megjelenése.

Péterváry-Szanyi Brigitta múzeum­igazgató
Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Némi kísérletezés után végül jelen tudtunk maradni az online térben, illetve a háttérmunkákkal sokat haladtunk ebben az időszakban – jegyezte meg az igazgató.

Péterváry-Szanyi Brigitta kiemelte, a pandémia teljes átszervezést igényelt a múzeum részéről pénzügyi és munkaszervezési téren is, de az intézmény jól vette az akadályokat, és nagyon várják az újranyitást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában