Időben regisztráltak, bíznak a vakcinában

– Örömmel mentünk a koronavírus elleni oltásra február 25-én – mondta Huszár ­Kálmánné Sarolta, aki rokonaival együtt a kínai vakcinát kapta meg Alsóörsön.

Kovács Erika

Huszár Kálmánné Sarolta bízik benne, hogy hamarosan kiszabadulhat a régóta tartó bezártságból Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton

Mindhárman jól vannak, és a vakcina beadásakor sem éreztek semmilyen fájdalmat. Az asszony azt mondta, hárman is élnek egy házban, mindannyian idősek, betegesek, a férje és nővére is. Azonnal regisztráltak az oltásra, amint ez a lehetőség megjelent az interneten. Nagyon örültek annak, amikor a háziorvosuk értesítette őket az oltásról, amit ők, ahogy fogalmazott, felszabadító üzenetnek is tartanak. Hisznek abban, hogy ezzel megvédhetik egészségüket, illetve a második oltás után, amit egy hónap múlva kapnak meg, kiszabadulhatnak a régóta tartó bezártságból is.

Huszár Kálmánné Sarolta bízik benne, hogy hamarosan kiszabadulhat a régóta tartó bezártságból
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az asszony elmondta, nem kedvez az idősek lelki egészségének sem, ha nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, a falubeliekkel, a többi emberrel. Ők sehova nem járnak, gyermekeik viszik nekik az élelmiszert és a szükséges dolgokat, amiket az ajtó elé tesznek le. Az oltással reményeik szerint visszakaphatják régi, megszokott életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában