Hosszú jeges szezon

2021.02.01. 11:30

Szeptembertől áprilisig sportolhatnak a profik és az amatőrök a veszprémi jégcsarnokban

A terveknek megfelelően, egymilliárd forintból, TAO-s támogatásból épült a veszprémi jégcsarnok első üteme a Dózsavárosban, ahol ezekben a hetekben a teszt- üzem zajlik. Szombaton Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő megtekintette a beruházást.

Juhász-Léhi István

A járványhelyzet miatt egyelőre csak az igazolt jégkorongozók vehették birtokba a pályát

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A jégcsarnok építésének első fázisa befejeződött, ami a csarnoképületet a jégfelülettel, a gépészettel, valamint az ideiglenes szociális helyiségeket foglalja magában. A jégfelület 56×26 méter területű, ami megfelel a nemzetközi szabványnak – nyilatkozta a bejárás után Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány vezetője.

Mint Németh Balázs elmondta, az utánpótlásmeccsek mellett természetesen nemzetközi felnőtt jégkorongmérkőzések befogadására is alkalmas a pálya.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester és Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány vezetője a létesítményben Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az első ütem munkálatai tavaly júniusban kezdődtek, majd december végére el is készültek a tervezett feladatokkal. A következő fázisban kialakítanak egy úgynevezett előépületet – benne szociális blokkokkal, közösségi terekkel, öltözőkkel –, illetve egy hátsó épületet, ahol a száraz- és egyéb kondicionáló edzéseket tartják majd.

A tervek szerint az idei év második felében kerülhet sor a beruházás folytatására.

Ezeknek a fejlesztéseknek a költsége a jelenlegi számítások szerint az első ütemmel lehet azonos.

Németh Balázs kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy a pandémia miatti korlátozások jelenleg csak igazolt hokisoknak teszik lehetővé azt, hogy a pályán gyakoroljanak,

de amint a járványügyi helyzet megengedi, a közönséget is várják, csakúgy, mint az amatőr csapatokat, azaz bárkit, aki bérli majd tőlük a jeget, illetve belépőjegyet vásárol.

A járványhelyzet miatt egyelőre csak az igazolt jégkorongozók vehették birtokba a pályát
Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Négy korosztályban, az U8-tól az U14-ig vannak csapataink, összesen százhúsz fiatal sportol nálunk – tudtuk meg. Ugyanakkor a Jéglovagok belátható időn belül, lehetőség szerint már a következő szezonban szeretnének felnőttcsapatot is indítani az országos bajnokságban, sőt, egy veszprémi női hokicsapatot is versenyeztetni akarnak.

Németh Balázstól megtudtuk azt is: a veszprémi jeges szezont szeptembertől áprilisig tervezik majd: a nyári hónapokban karbantartások lesznek, de szárazedzésekre lesz lehetőségük, ugyanis speciális burkolatot borítanának a pályatestre, így azon görhokis tréningekre lenne mód.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában