hiteles és minőségi értékelés

2021.03.30. 07:00

Családbarát védjegy a barnagi faluháznak

A Családbarát Hely tanúsító védjegy olyan minősítési lehetőség a pályázó munkahelyek és szolgáltatóhelyek számára, amelynek elnyerésével a tanúsítvány birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről.

Molnár Sándor

Kalán Gréta és barnagi gyerekek a faluház előtti malompályán

Forrás: Önkormányzat

A barnagi faluház március 25-én kapta meg a védjegyet, amelyre nagyon büszkék a kistelepülésen, ahol ilyen módon is a középpontban vannak a családok.

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy nagycsaládos egyesületként minél több helyen, az élet minél több területén képviseljük a gyermeket nevelő családok érdekeit. Ezért is kértük a barnagi önkormányzatot, hogy induljon a cím elnyeréséért, és tegye családbaráttá a faluházat. A védjegy elnyerése érdekében, ahol tudtunk, együttműködtünk az önkormányzattal, és segítettük munkájukat – mondta el a védjegy kapcsán Kalán Gréta, a Balaton Környéki Nagycsaládos Egyesület titkára.

Kiemelte azt is, hogy a Családbarát Hely védjegy célja, hogy a szolgáltatók, önkormányzatok, vállalkozások figyelmét ráirányítsa arra, hogy a kisgyermekes lét mennyivel több odafigyelést jelent, mennyivel több nehézséggel kell megküzdenie a szülőnek például egy ügyintézés során, és ebben milyen sokat tud segíteni a szolgáltató.

– A Családbarát díj pályázat kapcsán olyan egyszerűen és kis befektetéssel megvalósítható dolgokra jön rá a pályázó, amelyeket aztán könnyen be tud építeni a mindennapjaiba. Apró dolgokról és apró figyelmességekről van szó, amelyek viszont óriási segítséget jelentenek a családoknak. Például egy WC-szűkítő és fellépőzsámoly elhelyezése a mosdókban apró dolog, de a szülőknek nagyon nagy segítség. Számos ilyen eleme van a díjnak, említhetnénk itt például a rámpát a bejáratoknál, hogy babakocsival megoldható legyen a bejárás, vagy a pelenkázási lehetőséget, de az is fontos, hogy amíg a szülő ügyet intéz, addig a gyermek el tudja foglalni magát színezővel vagy apró játékokkal.

Kalán Gréta és barnagi gyerekek a faluház előtti malompályán
Fotó: Önkormányzat

– Szerencsére egyre több helyen találkozunk manapság ilyen kis gyereksarokkal a szolgáltatóknál, egyre többen odafigyelnek arra, hogy a gyermeket lekössék az ügyintézés idejére. Bízunk benne, hogy még sokan lesznek, akik ezt ugyanolyan komolyan gondolják, mint a barnagi önkormányzat – fogalmazott a nagycsaládos egyesület titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában