Családja miatt kérte az oltást a zirci édesapa

Egy ablakos cégnél dolgozik, járja az országot, sok építkezésre kell elmennie, sok emberrel találkozik idegen helyeken. Emiatt is amint lehetett, regisztrálta magát, kérte a koronavírus elleni oltást a zirci édesapa, Mészáros Károly.

Rimányi Zita

Mészárosné Pálfi Ildikó, Mészáros Károly és kisfiuk, Mészáros Dominik

- Azt gondolom, előbb-utóbb mindenkinek kérnie kell, meg kell kapnia az oltást, hogy védettek legyünk a vírus ellen, a járvány ellenére biztonságban legyünk. Én hiszek az oltásokban. Gyerekkorunkban is többet kaptunk és működött ez a módszer. Ezért most sem ijedtem meg attól, hogy újabbat kell kapnunk. Szerettem volna mielőbb élni a lehetőséggel. A napokban meg is kaptam az első injekciót, a háziorvosom rendelőjében. Jól szervezetten ment a dolog. Amint odaértem, két perc múlva jöhetett is a szúrás, előre kitöltötték nekem a szükséges papírokat. Már egy ideje gyakorlottan végzik ezt a munkát a rendelőben – gondolom. Távozásom után másfél órával belázasodtam. A doktorom által javasolt, recept nélkül kapható tablettát vettem be emiatt. Aztán kicsit fájt a lábam is, de pár órán belül minden panaszom elmúlt – mondta el Mészáros Károly.

Arról is beszélt a férfi, hogy nem válogatott az oltóanyagok közt. Azt gondolta, ami jön, jó lesz neki. A környezetében már többen kaptak oltást. Szomszédai, rokonai között vannak olyanok is, akik kínai vagy orosz gyártásút kaptak. Egyiküknek sem lett semmi baja emiatt, jól vannak. Mészáros Károlynak azért is fontos volt, hogy mielőbb megkapja az oltást, mert így védheti családját is. Nem szeretné, ha felesége vagy óvodáskorú, ötéves kisfia elkapná a fertőzést. „Az első a család és persze fontos a saját védelmem is” – fogalmazott.

Mészárosné Pálfi Ildikó, Mészáros Károly és kisfiuk, Mészáros Dominik

Szeretteire gondolva a járvány kezdete óta kesztyűt és maszkot visel folyamatosan, amikor dolgozik, nem szeretné hazavinni a vírust. Még arra is ügyelt, hogy otthonról vigyen magának ebédet, napközben ne kelljen munkája során emiatt több idegen helyre, boltokba bemennie. Így csökkentette le a más emberekkel való találkozásokat, azokat, amelyek elkerülhetőek. Több munkatársa is így tett, tapasztalatai alapján. A zirci édesapa két hónap múlva kaphatja meg a második oltást, ami után kialakul a vakcina által nyújtott teljesebb védettség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában