Elindult Magyarország új fogyasztóvédelmi blogja

A Panaszakadémia az interneten egy olyan közösséget kíván létrehozni, ahol mindenki független és szakmai tanácsot kap, és egyúttal mások figyelmét is felhívja a vásárlókra leselkedő veszélyekre.

Rimányi Zita

A FOME fő célja a hazai fogyasztói tudatosság növelése

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének új kezdeményezése a blog, melynek elindításával arra vállalkozik, hogy egy olyan felületet adjon a jog- és igazságkereső fogyasztói társadalomnak, ahol minden érintettet megszólaltatva, szakértők és az internet segítségével jeleníthetik meg a tipikus érdeksérelmeket.

Hányszor érezhettük ugyanis azt, hogy az internetes böngészőnk, a közösségi- média-oldalunk vagy maguk a kereskedők kitalálják a gondolatainkat? Hányszor élhettünk át tehetetlenséget akkor, amikor egy vásárlásunk nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük vagy ahogy azt ígérték? Mára eljutottunk oda, a nagyobb erő ahhoz kell, hogy ne vásároljunk, mint hogy vásároljunk.

A FOME fő célja a hazai fogyasztói tudatosság növelése
Fotó: Shutterstock

A FOME az egyik legrégebbi magyar fogyasztóvédelmi szervezet, 2003 óta foglalkozik ingyenes fogyasztóvédelmi tanácsadással, ismeretterjesztéssel, oktatással, fogyasztóvédelmi szakemberek képzésével. Hat évig alkották szakemberei a Tékozló Homár fogyasztóvédő blog szakértő csapatát, a Panasz­akadémiával ezt az ingyenes, online tanácsadói munkát folytatják, immár saját felületen. Fő céljuk a hazai fogyasztói tudatosság növelése. Közérthető információk, praktikus segédanyagok, hasznos linkek, érdekes esetek, támogató közösség – ez a Panasz­akadémia.

Az új blog az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával készült, a Fogyasztóvédelmi interaktív blog és önálló fogyasztói közösség létrehozása, működtetése című projekt keretében.

Olvasóink fogyasztóvédelmi kérdéseiket elküldhetik szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail-címre is. A szakértői válaszok lapunkban jelennek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában