Magyargencsen az SMA-s Máténak gyűjtik a kupakokat

Németh Tibor helyi lakatosmester munkája az a kupakgyűjtő szív, amit május 1-én helyeztek ki Magyargencsen a polgármesteri hivatal elé.

Horváth Virág

Forrás: pixabay.com

Ebbe: nem csak ásványvizes és üdítős palackok kupakja gyűjthető, hanem dobozos üdítő, tej, flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, tusfürdők, samponok, balzsamok, testápolók kupakjai, fogkrémek tubus teteje vagy instant kávé, kakaópor, krémsajtos dobozok fedele is.

A kupakokat beteg gyermekek megsegítésére gyűjtjük.

A mostani akciónkkal Máténak szeretnénk segíteni, aki SMA II. betegségben szenved – írja posztjában Boros Tamás polgármester.

Máté 2019. július 23-án született, problémamentes várandósságból, természetes úton. Mozgásfejlődése lassabb volt kortársainál. Mászni kicsit nehézkesen, 11 hónaposan kezdett. 1 éves koráig csak feltérdelni tudott, majd 15 hónaposan megrekedt. Ekkor kezdett Dévény tornára járni. Néhány alkalom után kiderült, hogy nem egyszerű laza izomzatról van szó. A kisfiú SMA-s. Az SMA a gerincvelői izomsorvadás angol nevének mozaikszava, egy génhiba miatt az izmok nem kapják meg a megfelelő támogatást a fejlődéshez. A cél, hogy Máté élete teljes legyen, ne kelljen kerekesszéket használnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában