felújítás

2021.05.10. 11:30

Változatlan jegyárakkal nyitnak hó végén a strandok

A városi strandok nyitásra készülnek, folyamatban van a medencék feltöltése, a téli károk elhárítása, a szükséges javítások elvégzése.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai strandon több medence teljes felújítását tervezik a következő években

Fotó: Györkös József

A tapolcai strand tavaly nyáron nem nyitott ki. A fürdőt üzemeltető Tapolcai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Gáspár András elmondta, hogy május 29-ére tervezik a nyitást, folyamatban van a felkészülés, a karbantartás.

– A jelenlegi szabályozás szerint csak oltási igazolvánnyal lehet igénybe venni a strandot, amely 1000 vendéget képes befogadni. Újdonság nem készült az idei nyárra, és a belépőjegyek ára nem emelkedik a tavalyelőttihez képest – mondta Gáspár András. Hozzátette, hogy a Tapolca Kft. a városi gyermeknapot is a strandon szeretné megrendezni, azonban más várható programokról még nem tud beszámolni. Amennyiben idén is lesz Fürdők éjszakája, csatlakozik hozzá a város is.

Johanidesz Sándor, a Kristályfürdő Kft. cégvezetője elmondta, a tél okozta károkat már kijavították Fotó: Györkös József

Ajkán a Kristályfürdő Kft. cégvezetője, Johanidesz Sándor megkeresésünkre elmondta, hogy május 29-ére tervezik a nyitást.

– Még nem tudjuk, hogy milyen feltételek mellett lesz látogatható a strand, amelynek területén van az uszoda is, ahova csak védettségi igazolással lehet belépni. A tél okozta károkat kijavítottuk, de szükség lenne több medence teljes felújítására is. Már tavaly terveztük az ülőmedence korszerűsítését, azonban a járvány okozta anyagi helyzet nem engedte, ahogy idén sem. Közben az úszómedence állapota szintén romlik, és a csúszdás medence ugyancsak felújításra szorul.

Az ajkai strandon több medence teljes felújítását tervezik a következő években
Fotó: Györkös József

Valószínűleg a következő három évben egyenként készülhetünk el ezekkel, hiszen a korábbi esztendőkben is évente újult meg egy-egy medence, így a gyermekpancsoló, a jakuzzi és a sodrófolyosó – mondta Johanidesz Sándor. Megtudtuk továbbá, hogy a belépőjegyárak nem változnak a tavalyihoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában