Almafaültetéssel búcsúztak a nagycsoportosok Sümegprágán

Az Arany­alma óvoda ballagó nagycsoportosai számára rendhagyó, de hagyományteremtő búcsúztatót szerveztek az intézményben.

Tóth B. Zsuzsa

A sümegprágai ballagó óvodások végigutaztak a falu utcáin Fotó: önkormányzat

Amint azt Koroncz Katalin vezető óvónőtől megtudtuk, az intézményben két csoportban nevelkedik 35 kisgyermek, közülük 11 indul első osztályba ősszel. Számukra rendezték meg első ízben a különleges, vidám ballagást, amelyet ezentúl minden évben terveznek a búcsúzó kicsiknek.

– Mivel a pandémia idején keveset lehettek együtt a gyerekek, gondoltuk, a szokásosnál is fontosabb, hogy egy emlékezetes napon búcsúzzanak az intézménytől. Az önkormányzat kistraktorját eddig is nagyon kedvelték, szívesen utaztak a pótkocsin ülve, így megleptük őket egy felvonulással. Annak során kidíszítették a traktort és a pótkocsit, majd kifestve, beöltözve utazták be a falu utcáit, megálltak a saját családjaik házai előtt és kis dalos, zenés műsort adtak, majd örömmel fogadták a vendéglátást. Ritmushangszereket, de még harmonikát is vittek magukkal, hogy még vidámabb legyen az esemény. Nagy élményt jelentett ez számukra, a felnőttek pedig örömmel nyugtázták, hogy milyen összetartó a község, mennyire lehet számítani a gyerekek szüleire is. A kicsik biztonsága érdekében három pedagógus utazott velük. Visszatérve az óvodához az intézmény nevéhez illő almafát ültettek együtt, kis ásókkal, lapátokkal, és a szülők vendégül látták a kis ballagókat. A délutánt együtt töltötte mindenki az óvoda udvarán – mondta az intézmény vezetője, aki örömét fejezte ki, hogy a faluban évek óta nem csökken a születő gyermekek száma. A közelmúltban felújított óvoda léte biztosított.

A sümegprágai ballagó óvodások végigutaztak a falu utcáin
Fotó: önkormányzat

A közeljövőben szeretnék megkapni a Zöld Óvoda címet, a nyáron pedig tornaszobát és öltözőt készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában