Alsóörsön kiemelten fontos a környezetvédelem

– A község sokat tesz a környezetvédelemért, az egészséges lakókörnyezetért. Lakosaink és ingatlantulajdonosaink nagy része partner ebben – mondta Hebling Zsolt polgármestertől.

Szendi Péter

Hebling Zsolt polgármester: Alsóörsön mindenkinek számít a véleménye

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hozzátette: a legkisebbek környezettudatos nevelésére nagy hangsúlyt fektetnek a szakembereik. Egyre több nap­elem található Alsóörsön, ebbe beletartozik az önkormányzat valamennyi intézménye, a kempingben napkollektort alkalmaznak. Létrehozták a szolgáltató partnerrel a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszerét, szemétgyűjtési közösségi akciókat szerveztek, továbbá támogatnak minden olyan civil szervezeti kezdeményezést, amely erre irányul.

– Kamerákat telepítettünk, hogy fellépjünk az illegális hulladékelhelyezés ellen. Néhány éve 250 darab komposztálóedényt osztottunk ki a lakosság körében. Közparkokat, játszótereket hoztunk létre, és pályázunk újabb sétány kialakítására is. Ingatlanokat vásároltunk zöldterületek megtartására – sorolta lapunknak nyilatkozva Hebling Zsolt. A polgármester megjegyezte, a magánterületi fakivágások engedélyhez kötöttek, a kérelem alapos megvizsgálása és jóváhagyása után kétszer annyi fa elültetését írják elő. Az elmúlt években több mint 300 fát ültettek el Alsóörsön. Emellett tizenkét hektár erdőterületet vásároltak, valamint védetté nyilvánították a falu feletti erdőiket.

Támogatták az elektromos töltőállomás megvalósítását, és elektromos buszt, illetve elektromos szállító járművet állítottak szolgálatba a településen – emelte ki Hebling Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában