Tarolt a versenyen a nemesgulácsi diák

A Keresztury Dezső Általános Iskola és Szakközépiskola nyolcadik osztályos helyi tanulója, Raposa Laura a Hebe történelem és földrajz levelezős versenyen negyedik és ötödik helyezést ért el.

Tóth B. Zsuzsa

Raposa Laura és felkészítő tanára, Árvai Gábor a verseny után Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Laura felkészítő tanára, Árvai Gábor elmondta lapunknak, hogy az intézményben tradíció indulni ezen a megmérettetésen, sőt, több alkalommal állhattak a diákok a dobogóra, annak akár az első fokára is már. – Nagyon nehéz jó eredményt elérni a több, mint száz fős mezőnyben, a hetedikeseknek és nyolcadikosoknak kiírt, négy fordulós verseny döntője most elmaradt a járvány miatt. A négy forduló összesített eredményeként a történelem versenyen negyedik, a földrajzon ötödik helyet szerzett Laura. Nagyon sokrétűek, nehezek voltak a feladatok, széles látókört kívántak és sok kutatást. Személyes naplót kellett írni minden forduló végén, sok illusztrációt, rajzot kellett készíteni, levelet írni. A lehetséges 200 pontból 191-et ért el Laura, ez nagyon szép eredmény egy ilyen szoros mezőnyben – mondta Árvai Gábor.

Raposa Laura és felkészítő tanára, Árvai Gábor a verseny után
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Laura gimnáziumban tanul tovább Sümegen, majd főiskolára készül. Még nem tudja, hogy milyen pályát válasszon, vonzza a tanári katedra, de a színészet is. Művészet kedvelő, ugyanakkor szeret olvasni és minden tantárgyból ötös tanuló, a testnevelést kivéve. – A versenyen a legnehezebb a sok féle információ felkutatása volt, többnyire interneten Az otthoni kötetekben is sok mindenre találtam választ. Régóta érdekel a csillagászat, sok könyvem van ebben a témába, ezért örültem, hogy olyan kérdések is voltak. Nincs példaképem, de szeretek zenét hallgatni, olvasni, most éppen Enola Holmes kötetét olvasom, a múltkor A csoda című könyvet és érdekel a geológia is. A családommal, barátokkal gyakran kirándulunk, voltunk már többször a Gulács-hegyen, a Szent György-hegyen – mondta Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában