Lemondott Fenyvesi Zoltán, új elnököt választottak a küldöttek

Amint azt az Ajkai Szó hírül adta, a még júniusban lemondott fideszes választókerületi elnök, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő pozícióját Navracsics Tibor tölti be a jövőben.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő

A Veszprém megyei 3. számú választókerület elnöke önként nyújtotta be lemondását. A párt alapszabálya szerint 30 napja volt a Fidesznek, hogy új elnököt jelöljön. Szerdán összeült a választókerületi tanács, amelynek tagjai az alapszabály szerint a 10 ezer fő feletti települések fideszes polgármesterei – ha vannak ilyenek -, vagy a Fidesz-frakciók vezetői, a hét Fidesz-csoport elnöke, a Fidesz választási szövetségesei (Lungodrom, Magosz, Nemzeti Fórum egy-egy delegáltja) és maga a választókerületi elnök, jelen esetben a már lemondott Fenyvesi Zoltán.

A mintegy tucatnyi megjelent küldött egyhangú szavazással Navracsics Tibort választotta meg új választókerületi elnöknek.

Fenyvesi Zoltán kitölti 2022 áprilisáig szóló országgyűlési mandátumát, de ez a változás egyértelműen előre jelzi, hogy a közelgő országgyűlési választásokon nem ő, hanem Navracsics Tibor lesz majd a Fidesz országgyűlésiképviselő-jelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában