Megújul a fiatalok képviselete

Nemzetközi Banán nevet viselő országos találkozóját nemrégiben tartotta meg a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének Fiatalok Képviselete. Veszprém megyét is több résztvevő képviselte és ők hamarosan helyi alapszervezetet hoznak létre.

Rimányi Zita

Fiatal érdekképviselők, köztük Veszprém megyeiek tartottak találkozót. Fotó: MKKSZ

Az MKKSZ működésére 14 és 34 év közöttiek voltak kíváncsiak. Találkozójuk Dura Mirjam munkahelyi kapcsolatok szakértő önismereti és csapatépítő játékaival kezdődött. Meghallgatták Boros Péternének, az MKKSZ elnökének előadását. Majd a pétfürdői származású Szokolai Róbertet, az MKKSZ Országos Iroda vezetőjét, az MKKSZ Fiatalok Képviseletének országos koordinátorát ismerhették meg.

Szívügye az érdekképviselet és roppant lelkesítő volt látni, milyen felkészült, segítőkész és célorientált embert. Szakszervezeti pályafutását még a Pétfürdői Gondozási Központban alakult MKKSZ alapszervezetben kezdte. Később Veszprém megye titkára lett, és ezt követte az országos iroda irányítása, a fiatalok koordinálása. Nem ő volt az egyetlen veszprém megyei fiatal, a résztvevők között is akadtak, ahogy a korábbi, online fórumon is, amin ugyancsak a munkavállalók összefogásáról volt szó.

Fiatal érdekképviselők, köztük Veszprém megyeiek tartottak találkozót. Fotó: MKKSZ

A délutánt a Fővárosi Állat- és Növénykertben töltötték a Zöld MKKSZ, a környezetvédelem jegyében. Az MKKSZ Fiatalok Képviselete örökbe fogadta Samut, a kiselefántot, így mind nevelőszülők lettek a jelenlévők. Mindannyian kitöltötték a belépési nyilatkozatot is, így a rétegszervezet tagjai lettek. A megújult MKKSZ Fiatalok Képviselete augusztus 12-én választja meg új vezetőségét, a fiatalok világnapján.

Tagjai úgy érzik, egy igazán támogató közösséghez jó tartozni. Céljuk, hogy a fiatalok fejében eloszlassák azt a kételyt, hogy egy szakszervezethez csatlakozni elavult és unalmas. Vallják, hogy egy kis önkéntes munkával értéket teremthetnek. Veszprém megyében pedig továbbra is zajlanak a megyei alapszervezet létrehozásának előkészületei, várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában