Parasztolimpiát rendeztek Vilonyán

Főzőverseny és sportvetélkedő volt a fókuszban szombaton Vilonyán, ahol az I. Parasztolimpiát rendezték meg. Ott jártunkkor éppen a gumicsizma hajításban mérték össze tudásukat a csapatok.

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta érdeklődésünkre: a legszebb ünnep az, hogy ismét együtt lehetnek a közösségek.

 

- Öröm látni a sok-sok vidám arcot és nagy ajándék az is, hogy újra közösségben lehetünk – mondta Ovádi Péter. – A település sikeres a Magyar Falu Programban, hiszen nyolc sikeres pályázattal büszkélkedhet.

Fésüs Sándor polgármester elmondta, az utóbbi időben nem volt lehetőségük rendezvényeket tartani, ám amint lehetett, megragadták az alkalmat és megszervezték az eseményt a helyi Séd parkba. A településvezető elárulta, hogy 14 csapat nevezett a főzőversenyre, míg 6 a paraszt olimpiára. Szombaton a vadonatúj játszóteret is átadták, amit a Magyar Falu Program keretin belül pályázták meg, és nyertek.

Fotó: Nagy Lajos

- Az utóbbi időben a településen ugrásszerűen megnőtt az újszülöttek száma, tavaly 32 építési telket tudtunk értékesíteni, ahová gyermekes családok érkeztek – sorolta Fésüs Sándor, aki kérdésre válaszolva elmondta azt is, a játszótér közel 100 négyzetméteren terül el, hat elemből áll, és 5 millió forintba került, és a falunak nem kellett önerőt „bele tennie”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában