Átadták a Bébre vezető felújított útszakaszt

Ünnepélyesen átadták a 832-es út nagygyimóti elágazásától a Bébig húzódó útszakaszt, amit a közútkezelő saját hatáskörében 140 millió forintból javított fel.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program (MFP) keretében megújult a 8301-es Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő út Nagygyimót és Béb közötti közel 3 kilométeres szakasza 140 millió forint értékben, tudtuk meg a szerdai sajtótájékoztatón. Sindler Péter, a közútkezelő pápai mérnökségének vezetője megjegyezte, korábban elkészült a kivitelezés, de a felfestések csak augusztusban.

Brunner Imre polgármester, Fekete János megyei igazgató, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Sindler Péter, a Magyar Közút pápai mérnökségének vezetője az ünnepélyes átadón
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő felidézte, a májusi bejáráson dőlt el, hogy nemcsak a Nagygyimótról lekanyarodó, de a bébi belterületi részt is feljavítják. – A MFP-ból, hazai és uniós forrásokból, karbantartási pénzekből gyakorlatilag Pápától Bakonybélig mintegy 20 kilométeren megújult a teljes szakasz az elmúlt években. Új réteget kapott a Pápa-Nagygyimót szakasz, az ország egyik legszebb útja: a bakonybéli út, és elkészült a sokági lezárt bakonykoppányi híd. Jelenleg Zirc felől is folyik egy jelentős felújítás Pénzesgyőrig. Annak befejeztével elmondható tehát, hogy Zirctől Pápáig szinte teljes egészében megújult az útpálya – jegyezte meg a térség országgyűlési képviselője.

Béb belterületén a felújításnak köszönhetően eltűntek a nyomvályúk és a hibák az útról
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Fekete János, a Veszprém megyében 1630 kilométert kezelő Magyar Közút megyei igazgatója a műszaki tartalom kapcsán közölte, a MFP-nak köszönhetően az utóbbi években az állam támogatásával egyre több rossz állapotú alsóbbrendű, kistelepüléseket összekötő utat korszerűsítettek. Eredetileg 2,2 kilométernyi út készült volna csak el, de önköltségen Béb belterületét is bevonták a munkálatba. Egy, illetve két aszfaltréteget kapott az érintett útszakasz, maradt a korábbi szélesség, padkarendezés, újrafestés történt. Egy kimaradt, körülbelül száz méteres szakaszon ősszel további beavatkozások várhatók. A megyei igazgató hozzátette, Akli-puszta és Pénzesgyőr között közel öt kilométeren zajlik felújítás, valamint már lefolytatták a közbeszerzési eljárást Pénzesgyőrtől Somhegypusztáig, hamarosan ott is megindulhat a kivitelezés.

Megújult a nagygyimóti elágazásától a Bébig húzódó útszakasz
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Brunner Imre polgármester köszönetet mondott a megvalósításért, mely a községet nemcsak szebbé, hanem a közlekedést biztonságosabbá is tette. Az ünnepélyes átadó közös ebéddel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában