Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Völgyikút utcai idősek otthona

Jó körbenézni, hiszen mosolygós, boldog arcokat látok – mondta Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. – Az elmúlt másfél év a pandémiával nehéz volt, olyan, amire senki sem számított, de az itt dolgozók helytálltak, amit nagy köszönet illet. Közösen, összefogva túl tudtunk lenni ezen az időszakon.

Juhász-Léhi István

20210917 20 éves a II. sz. Idősek Otthona és Időskorúak Gondozóháza Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hozzátette: ez a közösség nagyon fontos Veszprémnek és térségének. – Ezúton is köszönjük a II. számú Idősek Otthona minden dolgozójának azt az emberfeletti munkát, amit nap mint nap tanúsítanak – mondta.

- A húsz év egy olyan kerek jubileum, amiről fontos, hogy megemlékezzünk – ezt már Porga Gyula, Veszprém polgármestere mondta az ünnepi eseményen. – Veszprémben próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy a helyiek biztonságban és otthonként éljék meg a várost. Egy társadalomról az mondja el a legtöbbet, hogy miként bánik az idősekkel.

A városvezető szerint bátran kitehető a kirakatba az a tevékenység, ahogyan az idősekkel bánnak Veszprémben.

- Ez nem a polgármester érdeme, hanem azoknak a munkatársaknak és intézményeknek, akikkel önök nap mint nap találkoznak. Ebben a jubileumban a legfontosabb az, hogy nekik köszönjük meg azt a kitartást és magas színvonalú munkát, amivel itt vannak – fogalmazott a polgármester. – Van egy plusz, amit a szociális munkában nem lehet nélkülözni, ez pedig az emberség.

- Húsz éve dolgozik intézményünkben, akkor mint gazdasági ügyintéző kezdett, majd 2011-ben szociálismunkás-diplomát szerzett – hangzott el aztán az egyik kitüntetett, Kaszásné Lovasi Lívia intézményvezető laudációjában. – 2012 óta vezeti a a Völgyikút Idősek Otthonát. Lívia a munkáját mindig felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel végzi. Szociális érzékenysége nagy türelemmel párosul. Kollégái számíthatnak munkájára és bizalommal támaszkodhatnak szakmai hozzáértésére. Türelemmel és figyelemmel fordul minden ellátott és munkatársa felé.

Díjat vehetett át a 20 éves születésnap kapcsán Porga Gyulától Balázs Irén, az intézmény háziorvosa is, akinek méltatásából kiderült: diplomáját 1985-ben szerezte, orvosi pályáját a szentkirályszabadjai repülőtéren kezdte, de dolgozott a veszprémi mentőknél is. Húsz éve látja el a Völgyikút Idősek Otthona háziorvosi teendőit. Munkáját felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel végezte. Szívesen fordulnak hozzá szakmai kérdésekben, segítőkészsége határtalan. Precizitása nagyban megkönnyíti az otthonban folyó munka mindennapi kihívásait.

Jutalomoklevélben részesült Sidó Nikoletta, az intézmény vezető ápolója is, aki 2012 óta dolgozik a Völgyikút Idősek Otthonában, 2016-tól mint vezető ápoló. – Munkáját mindig felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel végzi. Kollégái számíthatnak a munkájára. Türelemmel fordul az ellátottak, a munkatársak és a kollégák felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában