Uzsonnás dobozok a kicsiknek

Ötvenhét elsős kapott uzsonnás dobozt a Dózsa György Általános Iskolában, amelyet Hegedűs Barbara alpolgármestertől, Halmay Gábor önkormányzati képviselőtől, és Czaun Jánostól, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől vehettek át a kicsik.

Juhász-Léhi István

Hegedűs Barbara elmondta: egy kis ajándékkal kedveskednek a gyerekeknek, hiszen minden évben kapnak Veszprémben az elsősök uzsonnás dobozt, amiben a tízóraik „utazhatnak”. Azért, hogy ezzel is segítsék a környezetvédelem ügyét a megyeszékhelyen. Az előttünk áll hét egyébként is a Mobilitás Hete lesz, ahol a környezetvédelem lesz fókuszban.

Az elsősöknek nagyon tetszettek a kis zöld dobozok Fotó: Juhász-Léhi István

Czaun János, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: azért kapják a gyerekek a dobozokat, hogy ne nejlon szatyorban, zacskóban hozzák az iskolások a tízórait és az uzsonnát. Ha így lesz, akkor reményeik szerint kevesebb lesz a hulladék. Elhangzott az is, hogy 590 gyermek kezdte meg az első osztályt 13 általános iskolában az idei tanévben és a tervek szerint természetesen napokon belül minden gyerek táskájába kerül uzsonnás doboz a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában