Zaj elleni védelem és vezetői kinevezések

Horváth Tamást a Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft., Csehné Huszics Mártát pedig a Szépkorúak Otthonának vezetésével bízta meg további öt évre legutóbbi ülésén a várpalotai önkormányzat képviselő-testülete.

Szabó Péter Dániel

Horváth Tamás újabb öt évre kapott bizalmat

Fotó: Szabó Péter Dániel

A tanácskozás első napirendi pontjában a zaj elleni védelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet vitatták meg a városatyák. – Több jelzés érkezett az év első felében az önkormányzathoz a különböző zajhatásokkal, különösképp a fűnyírással és bontási munkálatokkal kapcsolatban. Ezért úgy gondoltuk, hogy fontos szabályozni: mikor lehet ezeket a tevékenységeket végezni Várpalota lakóterületén. Rendeletben ezt elsősorban a családi házas övezeteket illetően tudjuk megtenni, társasházak esetében erről az elfogadott szervezeti és működési szabályzat a mérvadó. Az elfogadott rendeletünk szerint Várpalotán munkanapokon, tehát hétfőtől péntekig reggel hat és este nyolc óra között, míg hétvégén, tehát szombaton és vasárnap reggel nyolc és este hat óra között lehet építési, bontási, kivitelezési és szerelési tevékenységet, illetve kertépítéssel és zöldfelület-fenntartással kapcsolatos, zajt keltő tevékenységet végezni – mondta el Campanari-Talabér Márta polgármester.

A tanácskozáson egy városi cég, illetve egy intézmény vezetői posztjára beérkezett pályázatot is elbírált a képviselő-testület. Mindkét esetben a szeptember 30-al megszűnt a vezetői megbízatás. A Szépkorúak Otthona esetében a jogszabályoknak megfelelően további öt évre Csehné Huszics Mártát bízta meg a feladattal a városvezetés. Az intézményvezető kérdésünkre elmondta, az elmúlt öt év tevékenységét, eredményeit nem csupán egyéni sikernek érzi. Ezek a munkatársaival közösen, szoros együttműködésben valósulhattak meg és a legjobb tudása szerint a jövőben is arra fog törekedni, hogy magas színvonalú ellátást biztosítsanak lakóiknak.

Horváth Tamás újabb öt évre kapott bizalmat Fotó: Szabó Péter Dániel

Szintén szeptember 30-án járt le vezetői megbízatása a Várpalota Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Horváth Tamásnak, aki már 10 esztendeje igazgatja az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot. Az ügyvezető a személyével kapcsolatos képviselő-testületi döntés előtt néhány mondatban összegezte a a sikeres működő városi cég elmúlt években elért eredményeit, illetve a jövőre vonatkozó terveket.

Az ügyvezető beszámolóját követően több képviselő, illetve Campanari-Talabér Márta polgármester is elismerően szólt a Horváth Tamás vezette Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft. tevékenységéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában