A pápakovácsi Mesevár óvoda felújításában komoly szerepet vállalt a kormányzat

Számunkra gyermekeink a legfontosabbak. Minőségi nevelésük, oktatásuk komoly feladat, melyhez megfelelő feltételeket kell teremtenünk – hangsúlyozta Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere a Mesevár óvodánál rendezett átadóünnepségen.

Polgár Bettina

Az átadóünnepségen az óvodás kisgyermekek is közreműködtek

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A polgármester kiemelte, a létesítmény felújításában komoly szerepet vállalt a kormányzat: a Magyar falu program keretében kiírt pályázat révén az óvoda felújítására több mint 27 millió forint állt rendelkezésre. Ebből az összegből finanszírozták az épület homlokzatának és belső tereinek festését, valamint a csoportszobákban a légcserélő berendezés kiépítését. – Az elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása címen kiírt pályázaton közel 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyernünk. Ebből 2,6 millió forintért megvásároltuk a romos állapotban lévő bolthelyiséget, a fennmaradt mintegy 2,4 millió forintot pedig közel 10 millió forint önkormányzati saját forrással kiegészítve az épület felújítására fordítottuk. A beruházás eredményeként készült el a tornaszoba – emelte ki Burghardt Ferenc.

Kovács Zoltán és Burghardt Ferenc az elkészült tornaszobában
Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Azért került sor az óvoda felújítására és a tornaszoba kialakítására, hogy a legkisebbek minél jobb körülmények között tölthessék el gyermekkoruk egyik meghatározó időszakát. Szeretnénk, ha gondtalan gyermekzsivajtól és felhőtlen gyermekkacagástól lenne hangos továbbra is a környék – fogalmazott.

Kifejtette, az elmúlt években jelentősen gyarapodott Pápakovácsi: járdák készültek, megújultak a kül- és belterületi utak, a játszótér, valamint különböző orvosi eszközöket szereztek be. Emellett pályázati forrás révén jelenleg is folyamatban van egy járdafelújítási projekt és az óvoda környezetében lévő tér megújítása.

Az átadóünnepségen az óvodás kisgyermekek is közreműködtek
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az óvodafejlesztés kapcsán Burghardt Ferenc mellett köszönetét fejezte ki Prémus Eszter óvodavezető is.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, fontos a kormányzat számára a vidék felemelkedése, a fiatalok helyben tartása. Mint mondta, dicséret illeti a helyi önkormányzatot, hogy belevágott a beruházásba. – A Magyar falu program révén 550 óvoda újult meg országosan az elmúlt három évben, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben. Veszprém megyében 38, ebben a körzetben pedig 19. Ez országosan 14 milliárd forintot tett ki, Veszprém megyében 700 millió forintot, a körzetben pedig 330 milliót. Ebből közel 30 millió forint Pápakovácsiba került – mutatott rá. Az országgyűlési képviselő gratulált a fejlesztéshez, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően megtekintették az elkészült beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában