Bezárt a veszprémi tanuszoda, keresik a megoldást

Bezárt a Veszprémi Báthory István Sport­iskolai Általános Iskola tanuszodája, ezzel keresték meg a Naplót olvasóink.

Juhász-Léhi István

A Báthory-iskolába járó sok száz gyermek az új veszprémi uszodába jár sportolni Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Akos

A történtekről először az intézmény igazgatójánál, Barták Péternénél érdeklődtünk. A vezető megerősítette a hírt, ám többet nem mondott, a hivatali utat betartva nyilatkozatra a fenntartó-működtető Veszprémi Tankerületi Központhoz, Szauer István tankerületi igazgatóhoz irányította lapunkat. Többször is kerestük telefonon és e-mailben is a tankerületet, ám eddig nem válaszoltak megkeresésünkre.

Annyit viszont megtudtunk, hogy az iskola tanuszodája hetekkel ezelőtt bezárt. Az intézmény internetes honlapján most is olvasható, hogy „az úszásoktatás technikai okok miatt bizonytalan ideig szünetel”. Úgy tudjuk viszont, hogy a sok száz gyermek az új veszprémi sportuszodába jár sportolni. (FRISS: egy olvasónk jelezte, ez az információ nem állja meg a helyét, mivel kisfia osztályának már egy hónapja felfüggesztették a kötelező oktatást, így számukra most nincs biztosítva másik lehetőség.)

A Báthory-iskolába járó sok száz gyermek az új veszprémi uszodába jár sportolni
Fotó: Balogh Ákos/Napló

És hogy mit is jelentek a fentebb említett technikai okok? Információink szerint a tanuszoda födémjével vannak gondok, ha ez igaz, joggal döntött a bezárás mellett a tankerület, amely közösen az önkormányzattal jelenleg is keresi a megoldást arra, hogy a gyerekek visszatérhessenek a tanuszodába.

Amint válasz érkezik kérdéseinkre a Veszprémi Tankerületi Központtól, azt megosztjuk olvasóinkkal.

Frissítés

Kérdésükre reagált a Veszprém Megyei Tankerületi Központ, válaszukat változtatás nélkül közöljük:

A Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolában az úszásoktatás szünetel, ugyanis az intézmény tanmedencéjében vízszivárgás jeleit észlelték. A szakemberek által elvégzett alapos műszaki átvizsgálás alapján megállapítást nyert, hogy maga a medence sértetlen, de az azt körülölelő födém műszaki állapota nem megfelelő. A meghibásodás közvetlen veszélyt ugyan nem jelent, de elővigyázatosságból a tanuszodát a gyerekek nem használhatják. Mivel a probléma Veszprém város valamennyi általános iskoláját érinti (beleértve a nem állami fenntartásúakat is), több mint 1500 tanuló úszását kell más helyszínen megszervezni. Ehhez a NSK Veszprémi Sportuszodája tud segítséget nyújtani.

A tankerület fenntartásában működő köznevelési intézmények úszásoktatását garantáló szerződéskötés folyamatban van. A buszjáratokat Veszprém Megye Jogú Város fogja biztosítani, az erről szóló megállapodást Porga Gyula polgármester úrral megkötöttük. Reményeink szerint a tulajdonos önkormányzat támogatásával megvalósuló felújítás után tanulóink a következő tanévben már a megszokott környezetben úszhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában