megújult az orvosi rendelő

2021.11.12. 17:30

Dinamikusan fejlődik Balatonakarattya

Több százmillió forint kormányzati és saját erős ráfordítással korszerű és modern településközpontot hoznak létre Balatonakarattyán, ahol csütörtökön adták át a Magyar falu program 30 milliós támogatásával teljesen megújult orvosi rendelő épületét.

Kovács Erika

Szalagátvágással adta át Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Matolcsy Gyöngyi polgármester (j) és Détár Bianka önkormányzati képviselő, felnőtt háziorvos a megújult orvosi rendelő épületét Balatonakarattyán

Fotó: Önkormányzat/Gáspár Ákos

Üdvözölte Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő Balatonakarattya dinamikus fejlődését, a sorra elnyert pályázatokat, melyben meghatározó szerepe van a vezetésnek. A településen egy teljesen új és korszerű településközpontot alakítanak ki, egyebek mellett orvosi rendelővel, közösségi házzal és polgármesteri hivatallal, felújított utcával. A képviselő külön hangsúlyt helyezett a megújult orvosi rendelőre, mert, ahogy mondta, az egészség a legfontosabb érték, megőrzése alapvető feladat. A fejlesztések folytatása közérdek, amelyben továbbra is segít. Kiemelte, Balatonakarattya gyönyörű adottságokkal rendelkezik, a Magaspartról páratlan panoráma nyílik a Balatonra.

Matolcsy Gyöngyi polgármester részletezte a frissen átadott orvosi rendelő teljes energetikai korszerűsítését, a tetőcserét, melyekhez 30 millió forintot nyertek el a Magyar falu programtól, és ötmilliót kaptak eszközfejlesztésre. A ház köré az önkormányzat parkolókat épített. Az épületben dolgozik a felnőtt háziorvos és a gyermekorvos, egy-egy asszisztenssel, és abban két szolgálati lakás is van, amelyekben az energiaköltség a felújítás miatt szintén csökken. Az épületben működik gyógyszertár és a mentőállomás is, így nagyon lényeges volt a ház rendbetétele.

Az alakuló új és modern településközpont a rendelővel, a bővülő közösségi házzal és polgármesteri hivatallal, a frissen aszfaltozott Köztársaság utcával a helyiek és az üdülőtulajdonosok kényelmét egyaránt szolgálja. Détár Bianka képviselő, felnőtt háziorvos köszönettel beszélt a rendelőnél végzett munkálatokról, mely nagy változást hozott az életükbe, és jelentős energiamegtakarítással jár. Üdvözölte az új akadálymentesített rámpát, mely nagy szolgálatot tesz a mentőszolgálatnak is.

Szalagátvágással adta át Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Matolcsy Gyöngyi polgármester (j) és Détár Bianka önkormányzati képviselő, felnőtt háziorvos a megújult orvosi rendelő épületét Balatonakarattyán Fotó: Önkormányzat/Gáspár Ákos

A megjelentek megnézték a bővülő közösségi ház és polgármesteri hivatal épületét is, melyhez a Belügyminisztérium Gazdaság-újraindítási Alapjától kaptak 200 milliós támogatást, amit az önkormányzat több mint 100 millióval kiegészített. A Magyar falu program mintegy 19 milliós támogatásával és az önkormányzat ötmilliós forrásából újraaszfaltozták a Köztársaság utcát, ahol helybeliek és üdülőtulajdonosok egyaránt élnek. Az utcában jelenleg már a szegélyt alakítják ki.

Az átadás, illetve a fejlesztések megtekintése után vittek vitaminokból és gyümölcsökből álló csomagot az óvodának, amit az önkormányzat állított össze. A finomságokból megkínálták a jelenlévőket is, hogy így is felhívják a figyelmet az egészséges életmódra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában