Jól halad a térség útjainak megújítása

A Magyar Közút Veszprém Megyei Igazgatósága szakemberei a 3-as számú választókerületben egyszerre több helyen is újítják a közutakat.

Tóth B. Zsuzsa

Nyirádon már építik a település északi határában a kerékpárutat, amely a lakosság munkába járását könnyíti meg és teszi biztonságosabbá

Fotó: Archív

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő szerint soha nem tapasztalt alsóbb rendű útfejlesztés zajlik országszerte, amint a választókerületben is. – A Zalahaláp–Nyirád, Sümeg–Bazsi, Gyulakeszi–Káptalantóti, Tapolca–Raposka, Nyirád–Szőc útszakasz megújítása után kiváló minőségben készült el a Nyirád–Nyírespuszta és Csabrendek–Sümeg közti út. Közben készül már Nyirád belterületén a kerék- ­­párút is. A Magyar falu program keretében nem csak a településeket összekötő utak, hanem az érintett települések belterületi útjai ugyancsak megújulnak.

Nyirádon már építik a település északi határában a kerékpárutat, amely a lakosság munkába járását könnyíti meg és teszi biztonságosabbá Fotó: Archív

Csabrendek és Nyirád lakói már örömmel használják ezeket a szakaszokat, Halimba lakói pedig hamarosan a megújult belterületi úton közlekedhetnek. Amennyiben az időjárás engedi, a felújítást befejezik még ebben az évben, ellenkező esetben jövő tavasszal kerül fel az utolsó réteg az útszakaszra. Jó hír, hogy a közeljövőben megkezdődik a 77-es és 84-es főút felújításának tervezése is – nyilatkozta a Naplónak az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában