Jó hangulat, gazdag termékválaszték

2021.11.08. 11:30

Vasárnap véget ért a nyolcadik Bakony Expo

Több mint 14 ezer látogatót vonzott a vasárnap véget ért nyolcadik Bakony Expo.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A látogatókat száznál több termelő és kézműves kiállító várta a Veszprém Arénában péntektől vasárnapig. Az érdeklődők többek között tejtermékek, húskészítmények, mézek, borok, pálinkák és számos egyedi kézműves termék – ékszerek, textíliák, kerámiák, fazekasáruk – közül válogathattak. A rendezvényt gazdag kulturális kísérőprogram színesítette. A vásár középpontjába idén a vad került: a vadhús ízeit Kocsis Bálint mesterszakács vitte közelebb a látogatókhoz, míg Győrffy „Villám” András sólyomröptetést tartott, valamint az érdeklődők előadást hallhattak tőle a vadászatról és annak hagyományairól.

A legkedveltebb vendéglátóegység címet az Ízlelő munkatársai vehették át Ovádi Pétertől és Sövényházi Balázstól Fotó: Balogh Ákos / Napló

A hagyományoknak megfelelően a vásár utolsó napjának délutánján átadták a látogatók szavazatai alapján odaítélt elismeréseket. Az expó legszebb standja címet Bogi otthoni garázsa kapta, a vásár kedvenc terméke a Nyúli tüzes whiskey-s chilije lett. A látogatók kedvenc kiállítója idén a Mellavinum Mézbor volt, míg a Gasztroudvar legkedveltebb vendéglátóegysége címet az Ízlelő étterem képviselője vehette át. Az elismeréseket Sövényházi Balázs, a rendezvény ötletgazdája, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke és Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át.

 

A szervezők idén először fotó- és rajzpályázatot hirdettek, amelyre több mint 100 pályamunka érkezett Veszprémből és az ország több pontjáról. Rajz és festmény kategóriában a 6-8 éves korosztályban Jákói Ádám Máté, a 9-11 évesek között megosztva Antal Dóra és Kovács Gergely végzett az élen. A 12-16 évesek között Kránicz Glória munkáját találta legjobbnak a szakmai zsűri, vagyis Hegyeshalmi László és Csik Richárd képzőművészek. A fotópályázaton Lakó Patrícia végzett az első helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában