Gyakorlattal egybekötve

2021.12.13. 11:00

Kitisztították a tapolcai Malom-tó medrét

A Veszprém Megyei Búvárklub tagjai a tavalyi év végén kihagyták a hagyományos decemberi tó takarítást, de idén újra megérkeztek, hogy a Szilveszterre tervezett csobbanás előtt eltávolítsanak minden, a vízbe nem való tárgyat, amely esetleg balesetet is okozhat.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Nagy Lajos

Olajos Károly elnök elmondta lapunknak, hogy ezúttal négy búvár merült, helyi,  balatonfüredi, gyulakeszi békaemberek gyakoroltak és tisztítottak. 

A búvárok idén még terveznek egy gyakorlatot a Balatonon, abban az esetben, ha befagy a tó. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság önkéntes csoportjának is tagjai, így több mentési gyakorlatot végeznek évente. Szeptemberben az eplényi sípálya víztározó tavában merültek, tavaly barlangi mentést hajtottak végre a tapolcai kórház barlangban. Tapolcára a tavaszi Víz világnapja alkalmából is rendszeresen megérkeznek, összekötik a kellemeset a hasznossal, gyakorlatoznak és takarítanak egyszerre. Ott nem sok szemetet szoktak találni a tóban, de a szilveszteri csobbanás előtt praktikus egy kis meder takarítás.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában