Évértékelő

2022.01.05. 17:00

A legfontosabb az oltás és a gazdaság újraindítása volt

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő évértékelőjében hangsúlyozta, hogy 2021-ben a járvánnyal szembeni védekezés mellett a gazdaság újraindítása és az intézmények folyamatos működtetése volt a legfontosabb. A maszk viselése, a fertőtlenítés, a járvánnyal való küzdelem és az oltakozás beépült mindennapjainkba, életünk része lett.

Tóth B. Zsuzsa

Tavaly júniusban adták át a felújított családbarát szülészetet az ajkai Magyar Imre Kórházban. Nagy Zoltán főigazgató (b) és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a szalagátvágáson

Forrás: Penovác Károly/Napló

A képviselő arról beszélt éves összegzésében, hogy a járvány miatt a tavalyi évben is nagy teher nehezedett az ajkai és a tapolcai kórházra, főleg az előbbi intézmény dolgozóira, akik napjainkban szintén a frontvonalban vannak és kiválóan helytállnak. 

- Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon küzd a járvány megfékezéséért, segíti a védekezést és a gyógyítást, betartja a járványügyi szabályokat, az oltás felvételével tehermentesíti az egészségügyi ellátórendszert – mondta Fenyvesi Zoltán. Úgy fogalmazott, hogy a nehézségek ellenére választókerülete települései tavaly is újabb fejlesztéseket valósíthattak meg, a további támogatások révén pedig gyarapodtak a családok. 

- Az Országgyűlésben a Fidesz-frakció tagjaként jó volt részese lenni azon döntéseknek, amelyek növelték az emberek biztonságát, a béreket, javították az életkörülményeket, bővítették a családok támogatását és csökkentették az adókat. 2021-ben a parlamenti felszólalásaimban elsősorban a családtámogatási rendszer választókerületi hatásaira, a Magyar falu program településeinken tapasztalható látványos fejlődéseire tértem ki. A Nemzeti összetartozás bizottság alelnökeként több alkalommal képviseltem hazánkat külföldi rendezvényeken – szögezte le a képviselő. 

Úgy érzi, a járványhelyzet miatt a települések kevesebb közösségi rendezvényt tarthattak, ennek ellenére folytatódtak a kormány által támogatott beruházások. Orvosi rendelők, intézmények, iskolák, bölcsődék, óvodák korszerűsödtek, tovább szépültek a balatoni települések strandjai, orvosi eszközökkel gyarapodott az ajkai és a tapolcai kórház, megújult a szigligeti és a nagyvázsonyi vár, valamint a sümegi püspöki palota. 

- A leglátványosabb fejlődést úthálózatunk javulásában tapasztalhatunk. Sok településen újultak meg a belterületi utak, a Nyirád-Zalahaláp közötti út befejezése után megépült a Nyirád-Nyírespuszta, Csabrendek-Sümeg, Nyirád-Halimba, Gyulakeszi-Káptalantóti szakasz. Megújult és közlekedési lámpát kapott a bakonygyepesi csomópont, megkezdődött a 8-as út Herend-Devecser közötti szakasza négysávosításának tervezése. Ezek a sikerek az összefogásnak és az itt élő emberek szorgalmas munkájának köszönhetők. A Magyar falu programon keresztül mind az 57 településünk látványosan fejlődött, a falusi CSOK-nak köszönhetően megállt falvaink elnéptelenedése, szinte nincs eladó lakóház. Több száz milliós fejlesztésekre kapott támogatást Ajka, Sümeg és Tapolca. Büszke vagyok arra, hogy a települések vezetőivel kiváló együttműködést tudtunk kialakítani, az eredményeket a lakossággal közösen értük el.

Köszönöm a kormánynak a támogatást, a lakosságnak a bizalmat és a szorgalmas munkát, a polgármestereknek, gazdasági társaságok és intézmények vezetőinek a korrekt együttműködést. Kívánom, hogy ez a fejlődés 2022-ben is folytatódjon – mondta Fenyvesi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában