Sikeres évzárás

2022.01.17. 13:00

Óvodát bővítettek, járdát építettek, telkeket értékesítettek Tótvázsonyban

 A járványhelyzet ellenére is sikeres évet zárt a település, az önkormányzatnak sikerült több fontos fejlesztést befejeznie, vagy elkezdenie.

Molnár Sándor

Az önkormányzat épületének felújítására 50 millió forintot nyertek, emellett térköves burkolatot kap a hivatal udvara

Fotó: Molnár Sándor / Napló

 

Az egyik legjelentősebb beruházás az óvoda bővítése volt, amihez az önkormányzat 173,66 millió forintot nyert TOP-os pályázaton. A 2021 áprilisában befejeződött építkezés keretében egy új csoportszobát alakítottak ki, így már három óvodai csoportban és másfél bölcsődei csoportban fogadhatják a gyerekeket. Emellett egy 120 négyzetméteres tornaszoba is épült a Hajnal Óvoda és Bölcsőde épületéhez. 

A tavalyi esztendőben 45 építési telket alakítottak ki, amelyeket már értékesítették is, a közművesítésük pedig az idei évben valósul meg. 2022-ben tervezik egy újabb utca kialakítását szintén 45 telekkel a Napsugár utca mellett. Tótvázsonyban jelenleg mintegy 450 ingatlan van, az említett telekeladásokkal 20 százalékkal nőhet meg az ingatlanok száma. 

Sipos Ferenc polgármester szerint a járványhelyzet ellenére is sikeres évet zárt Tótvázsony 
Forrás: Molnár Sándor / Napló

Sipos Ferenc polgármester beszélt az önkormányzat épületének felújításáról is évértékelőjében. A közös hivatalban négy település: Tótvázsony, Hidegkút, Barnag és Vöröstó ügyeit intézik, ezért jelentős ügyfélforgalmat bonyolítanak. A felújításra 50 millió forintot nyertek a Magyar falu programban. Ennek során kicserélik a belső padlózatot, a világítást, a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést, klímát és napelemeket szereltek fel az épületre, és ötmillió forintért eszközöket is vásárolhattak. Jó hír az is, hogy már megkezdődött a hivatal udvarának térkövezése is. 

Kisebb, de fontos beruházásként járdaépítésbe fogtak a temető irányába. Az idei évben szeretnék tovább folytatni ezt, és az a terv, hogy két-három éven belül egészen a 77-es főútig kivezessék a járdát, hogy a két temető és -a busszal munkába járók miatt – a főút biztonságosan megközelíthető legyen.

A temető jobb megközelíthetősége érdekében járdát építettek
Forrás: Molnár Sándor / Napló

 

Az idei évben is pályázik az önkormányzat út-és ingatlan felújításokra, járdaépítésre. Emellett nagyon szeretnék a katolikus iskolát is korszerűsíteni. A polgármester szerint azonban az épület már olyan rossz állapotban van, hogy érdemes lenne a régi helyén egy új iskolát építeni, de ez csak állami segítséggel valósítható majd meg a közeljövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában