Magyar falu program

2022.02.15. 11:30

Elkezdődött a gici orvosi rendelő felújítása

Huszonötmillió forintos pályázati támogatás révén alakíthatják korszerűvé Gicen az orvosi rendelőt. A munkálatok elkezdődtek. A felújítás várhatóan két-három hónapig tart.

Rimányi Zita

Németh Adrienn polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő megnézte Gicen a megújuló rendelő tervrajzait

Forrás: Pesthy Márton/Napló

– A vidék felemelkedésének egyik záloga a Magyar falu program. A kistelepüléseknek anélkül ugyanis nem lenne annyi forrásuk, amiből több mint harminc-negyven éves épületeiket fel tudnák újítani. Gicen is reménytelen lenne az orvosi rendelő helyzete, ha nem kapott volna az önkormányzat huszonötmillió forintos támogatást a korszerűsítésére – mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő Gicen, ahol mindent előkészítettek már a munkálatok elkezdéséhez. A burkolatokat több helyen megbontották. A helyszínen a honatya a falu vezetőjével együtt nézte meg a tervrajzokat. Azt a részt is megmutatta, ahol az akadálymentesített bejáratot alakítják ki, s így az egészségügyi intézmény szomszédságában lévő polgármesteri hivatal megközelítése szintén könnyebb lesz a fogyatékossággal élőknek.

 

Németh Adrienn polgármesternek meggyőződése, hogy a beruházás kényelmesebbé teszi a falubeliek életét, előnyt jelent az időseknek, a kisgyermekeseknek egyaránt. Vonzóbbá teszi a települést a letelepedőknek, elősegíti, hogy több fiatal maradjon helyben, tervezze Gicen a jövőjét.  

 

A feladatok részleteit szintén ismertette a polgármester. Eszerint a belső elrendezést átalakítják, válaszfalat távolítanak el a jelenlegi helyéről. A váróterem tágasabbá válik, a doktor asszisztense külön irodát kap, így az orvossal nyugodtabban beszélhetik meg problémáikat a páciensek. A mosdók ugyancsak akadálymentesítettek lesznek. Új burkolatok kerülnek a padlókra, a falakra, korszerűsítik a fűtést, modern radiátorokat szerelnek fel, ami csökkenti az energiafelhasználást, így a költségeket is – sorolta Németh Adrienn. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában