Hamvazószerda a templomokban

2022.03.05. 07:00

Húsvét ünneplésére készít a nagyböjti szent idő

Hamvazószerda a nagyböjti időszak kezdete, a veszprémi templomokban szentmisét tartottak.

Balla Emőke

Udvardy György veszprémi érsek a Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban mutatott be szentmisét Schall Tamás plébánossal szerda este. Az érsek prédikációjában arról beszélt: húsvét méltó ünneplésére készít fel bennünket a nagyböjti szent idő. Húsvét ünnepére, amikor méltó módon emlékezünk meg és ünnepeljük Jézus Krisztus áldozatát, aki értünk meghalt és föltámadott. Élettel ajándékoz meg bennünket. 

 

 

- Tartsatok bűnbánatot, térjetek meg és higgyetek az evangéliumban, ez életet fakaszt bennünk. Hordjuk bátran a bűnbánat jelét és az imádság lelkületét. Hallgassuk Isten igéjét, Isten szavát, és tegyük a jócselekedeteket. S a hamvazásnak a jele – mint szentelmény-, ha hittel fogadjuk, bátorít, erősít bennünket. 

 

 

A szentbeszédet követően az érsek megáldotta a hamut, ami a  tavalyi virágvasárnapi barka elégetéséből származik és Schall Tamás plébánossal együtt - a járványügyi szabályok szerint - megszórta a hívek fejét.  

 

 

Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató, plébános az Árpád-házi Szent Margit templomban mutatta be az ünnepi szentmisét. Emlékezzünk arra, hogy feladatunk, küldetésünk van: Istennek szentelt emberré kell válnunk, amíg van időnk, lehetőségünk, amíg a földi életünk tart! - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában