Eredményes sportolók

2022.04.15. 20:00

Elismerés a legjobbaknak – számos díj talált gazdára Ajkán

Sportgálán ismerte el Ajka a város hírnevét öregbítő sportolók, edzők, testnevelő tanárok, szervezők tevékenységét a sportcsarnokban. A rendezvényen elhangzott, hogy közösségi összefogás, megfelelő létesítményi és szakmai háttér nélkül nincs eredmény.

Tisler Anna

Farkas Mihály íjász veszi át díját Schwartz Béla polgármestertől, jobbra Navracsics Tibor országgyűlési képviselő

Fotó: Gyarmati László

Schwartz Béla, Ajka város polgármestere ünnepi beszédében elmondta, hogy Ajka a nagyságához és rangjához méltóan a másodosztályban szeretne szerepelni, de vannak sportágak, ahol túlszárnyalták azt. A megyeszékhelyek az elsők a városok sorában, az Ajka nagyságúak a másodikok. A vízilabda, a jégkorong, a kosárlabda, a kézilabda, a labdarúgás területén teljesítették a sportolók a célt, az első osztályba vagy Extraligába jutó asztalitenisz, sakk, teke pedig túl is szárnyalta. Az eredményekhez létesítményekre is szükség van. A társasági adóból a vállalkozók által felajánlható összeg nagy segítség; amióta lehet igényelni, csaknem 10 milliárd forint értékű fejlesztés zajlott. Elkészült a fedett uszoda, a jégcsarnok, legutóbb a kosárlabdacsarnok. Tervben van egy asztalitenisz-­csarnok építése és a lőtér felújítása, valamint a Csónakázó-tó körül egy rekortán futópálya építése, amely a tömegsport­igényeket elégíti ki. 

Navracsics Tibor ország­gyűlési képviselő köszöntőjében megfogalmazta: a sport­ban csak közösségi eredmények léteznek. Minden egyé­ni sportoló mellett áll csa­lád, edzők, szakemberek, bátorító baráti csoportok. Ezek a közösségek teszik erőssé Ajka városát, melyből erednek mind­azon eredmények, melyekért a sportolókat elismerjük. 

Életműdíjban részesült Laut­ner József Ajka város tömegsportjában hosszú éveken át végzett munkájáért, a kispályás bizottság több mint két évtizeden át tartó vezetéséért, valamint Utassy István Ajka város sportéletének hosszú időn át történő támogatásáért. 

Az Ajka város legjobb sportolója 2021 címet a férfiaknál Sárközi Tamás (lövészet, Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület), Németh Károly (erőemelő, God-Gym Ajka), Szlovik Ferenc Richárd (íjászat, Ajkai Terepíjász Egyesület) kapta. A férfi utánpótlás kategóriában Józsa Szilárd (thai boksz, Szilágy Muay­thai SE), az Emberi Erőforrás Minisztériuma Nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjasa, Kauf­mann Bertalan (sakk, ASSE és Sentimento Ajka BSK), Ajka legjobb utánpótláskorú sakkozója, valamint Poscher Bálint (aerobik, Viva Fitness SE) érdemelte ki az elismerést. A nőknél a 14, 15 éven aluli lányok mezőnyében a világranglista-vezető Gaál Zsóka (sakk, Sentimento Ajka BSK), Erdélyi Virág (karate, SUN-DOME SE), Englert Hajnalka (íjászat, Ajkai Terepíjász Egyesület) és Poór Tamásné (röplabda, Röpisuli SE) lett díjazott. Utánpótlás kategóriában Kiss Csenge (asztalitenisz, Ajkai Asztalitenisz SE), a magyar reménység válogatott tagja, a korosztályos válogatott Palkovics Adél (úszás, Rája ’94 Úszóklub Ajka) és Reicher Dorka (atlétika, TovaFutók SE) érdemelte ki a kitüntetést eredményei alapján. 

Senior kategóriában díjazott lett Bujna Lilla (úszás, TovaFutók SE), Ládi János (táj­futás, Bakonyi Tájfutó Klub), Farkas Mihály (terepíjászat, Ajkai Terepíjász Egyesület), Ódor János (kerékpár, Kiválók-BakonySport KSE), Horváth Árpád (karate, SUN-­DOME SE), Kaszásné Boa Ágnes (tájfutás, Bakonyi Tájfutó Klub). A csapatok közül a Futball Club Ajka, a Sentimento Ajka BSK sakk-, valamint az Ajka Kristály teke­csapata kapta az elismerést, különdíjas lett a Dinamik Rock and Roll Klub „Ladies Dance” nagyformációs csapata. Az edzők közül kiemelkedően teljesített Kis Károly (labdarúgás, FC Ajka), Kertai Gábor (cselgáncs, F.T. Judo Judo Club Ajka), Ughy Zoltán (asztalitenisz, Ajkai Asztalitenisz SE), Rónaszéki Szilvia (kosárlabda, Szent Pál Kosárlabda Akadémia), valamint Faragó Gyula (jégkorong, Ajkai Óriá­sok). Az edzők és testnevelő tanárok közül a gálán Bujna Lilla, Farkas András, Király Csaba, Krütznerné Vida Veronika, Horváth-Matán Szilvia, Kajtár János, Horváth Tibor, Szilágyi Arnold, Czebe Attila, Végh Balázs, Takács András, Beszerdik Krisztián és Vetró-­Barna László vehetett át el­ismerést. 

Az év rendezvénye a jégcsarnok szeptemberi átadása volt. 

Az utánpótlásban az év csapata 2021 címet az Ajkai Óriások Jégkorong Klub nyerte el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában